„Made in China”. Până în anul 2020, autoritățile chineze planifică să lanseze pe orbită o Lună artificială

china-vrea-sa-lanseze-un-satelit-care-sa-lumineze-cerul-ca-o-luna-artificiala_size1

Orașul chinez Chengdu ar putea avea din anul 2020 o a doua Lună pe cer. Autoritățile din China au anunțat un proiect ambițios, care presupune lansarea pe orbita terestră a unui satelit pentru iluminare. Acesta va lumina cerul de deasupra orașului și va fi de opt ori mai strălucitor ca Luna plină.

În acest fel, orașul ar putea renunța la iluminarea clasică a străzilor, cu stâlpi de iluminat. Acest proiect vine să economisească circa 170 de milioane de dolari pe an bugetul orașului Chengdu

Prima lansare a satelitului construit de Xichang Satellite Launch Center in Sichuan se planifică până în anul 2020. Dacă acesta se va solda cu succes, atunci compania va trimite pe trimite pe orbită încă 3 corpuri de acest gen.

Raza de iluminare a acestui corp artificial va fi ajustat în funcție de specificul localității. Distanța va fi între 10-80 de km și va putea lumina anumite locuri din oraș.

Desigur, nu toată lumea este de acord cu acest proiect. Mulți sceptici cred că nici nu va putea deveni realitate, din cauza dificultăților tehnologice pe care le presupune.

Iar alții se tem de efectele negative pe care le va avea o lumină așa puternică asupra animalelor din zonă. Lumina pe care o va emite satelitul ar fi similară unui apus de soare.

Un proiect similar a fost încercat anul trecut. Pe 14 iulie 2017, un satelit a fost lansat de la baza Baikonur. Ajuns pe orbită, ar fi trebuit să-și deschidă pânzele solare și să lumineze la fel ca Luna. Din păcate însă, pânzele nu s-au deschis și misiune a fost un eșesc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente