Cifră record pentru ARBI. Agenția a aplicat sechestru pe bunuri și conturi în valoare de 21 de milioane de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Timp de o săptămână, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale din cadrul CNA a aplicat sechestru în valoare de 21.084.000 de lei. Potrivit CNA, această cifră reprezintă un record pentru ARBI.

Sechestrul a fost pus pe bunuri imobile, terenuri, conturi bancare și automobile în cadrul mai multor dosare aflate în gestiunea Centrului. De asemenea, Agenția a efectuat investigații paralele în baza a 64 de delegații ale procurorilor în privința a 274 de subiecți.

În altă ordine, în cancelaria CNA au fost înregistrate 1.113 materiale; au fost eliberate 162 de caziere de integritate; Direcţia analitică a CNA a efectuat 11 analize operaționale în privința a 55 de persoane fizice.

În decursul săptămânii precedente, 318 cetățeni au fost primiți în audiență de către angajații Centrului. Direcția legislație a întocmit 20 de rapoarte de expertiză a actelor legislative, alte 29 fiind în proces de examinare. La linia națională anticorupție au fost înregistrate 52 de apeluri telefonice, 5 dintre ele fiind în competența CNA.

Nouă persoane se află în izolatorul CNA, 15 – în arest la domiciliu și 11 în penitenciare.

Pentru săptămâna în curs sunt planificate mai multe ședințe de judecată.

În dosarul „Primăria”, din cele 6 persoane reținute, 2 au fost eliberate de procuror în baza încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, 3 persoane au fost plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar una – în izolatorul CNA pentru 20 de zile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...