11:07:18 19.04.2024
Stiri

Flacăra Unirii a ajuns la Cimișlia

Știri 22.10.2018 09:25 Vizualizări982 Autor: Ziarul National
Flacăra Unirii a ajuns la Cimișlia Cimișlia.md


Flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba Iulia și purtată în Marșul Centenar pe jos 1.300 km, a fost transmisă sâmbătă, 20 octombrie, unioniștilor din orașul Cimișlia.

Membrii Blocului Unității Naționale și ai Mișcării Civice Tinerii Moldovei au fost întâmpinați de primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, de consilieri, dar și de alți susținători ai reunirii cu România din localitate.

Pe lângă Flacăra Unirii, unioniștii au venit în dar cu un tricolor, o copie a actului Unirii de la 27 martie 1918 și o hartă a României Mari, pe care este marcat traseul Marșului Centenar desfășurat în perioada 1 iulie – 1 septembrie, scrie infoprut.ro.

„Cauza noastră comună, a reîntregiri, este una inevitabilă, iminentă, care se va produce, indiferent dacă o doresc, sau nu, neprietenii noștri”, a menționat președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.

Totodată, Nicolae Capcelea, coordonatorul Marșului Centenar, a specificat importanța unității tuturor unioniștilor și a oferit flacăra primarului Gheorghe Răileanu.

„Până acum Flacăra Unirii ardea la figurat în Cimișlia, acum aceasta va lumina la propriu. Această flacără reprezintă unitatea celor care timp de două luni au mers pe ploaie, vânt, caniculă, prin munți și văi, și s-au luptat cu vama nedreaptă. Iar acum, vrem ca această flacără, în fiecare localitate, să reprezinte o bază a unității noastre de neam”, a menționat Nicolae Capcelea.

„Sunt sigur că Unirea va fi. Este firesc să fim uniți într-un stat”, a adăugat primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu.

Flacăra Unirii a fost transmită în mâna fiecărui unionist, prezent la întrunire, care și-a manifestat, printr-un mic discurs, dorința de reunire și asumarea responsabilității de înfăptuire a acestei cauze.

Unioniștii își propun ca Flacăra Unirii să ajungă în fiecare localitate din Republica Moldova, acolo unde se simte românește și se luptă pentru idealul național.

Cimișlia este primul oraș de pe teritoriul Republici Moldova care a adoptat o declarație de Unire cu România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md