/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Rusia reacţionează la retragerea SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare: Reprezintă un „pas periculos”

missing
21 octombrie 2018, ora 17:10

Decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) reprezintă un pas periculos, care va fi condamnat cu siguranţă de comunitatea internaţională, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, citat de Mediafax.

„Aparent, incapabilitatea şi refuzul de a ajunge la aceeaşi termeni cu noi obligă anumite forţe de la Washington să încurajeze conducerea ţării să facă o decizie privind retragerea formală din tratat”, a adăugat Serghei Riabkov.

„Acesta este un pas foarte periculos, despre care, sunt convins, nu va fi pur şi simplu înţeles de comunitatea internaţonală, dar va fi condamnat de toţi membrii comunităţii mondiale, care sunt dedicaţi securităţii şi stabilităţii şi care sunt pregătiţi să lucreze la consolidarea regulilor actuale privind controlul oamenilor”, a mai afirmat Riabkov.

Donald Trump a anunţat sâmbătă seara că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram