Moldova.org recomandă: Agora, Observatorul de Nord, ESP Bălți

VIDEO. Jurnalista Agora, „luată pe sus” după ce s-a apropiat de Candu, Filip și Plahotniuc înaintea mitingului PDM

Securitate la nivel înalt în cadrul manifestației organizate de Partidul Democrat. Jurnalista Agora a fot îndepărtată de către ofițerul de protecție al PDM din perimetrul în care se aflau premierul, Pavel Filip, președintele Parlamentului, Adrian Candu, dar și Vlad Plahotniuc, invocând motivul unei discuții între politicieni, dar și măsuri „necesare” de securitate, transmite Agora.

Mihai Eftodii servește călătorii cu mere, află de ce a decis să împartă fructe gratis

„Servește un măr direct de la producător. Dacă ești în drum pe traseul R14 la km 78, ai șansa de a savura din merele locale gratis„. Acest mesaj a apărut recent pe rețelele de socializare. Autorul mesajului și acțiunii este Mihai Eftodii, un livădar din Ocolina Sorocii. Am aflat de ce tânărul antreprenor a decis să ofere mere gratis și alte detalii din activitatea curentă, scrie observatorul.md.

Lumea oricum oprea pe marginea traseului și rugau să culeagă două-trei mere pentru ei sau pentru copiii din mașină. Fluxul cel mai mare era în zilele de sâmbătă și duminică. Astfel a venit ideea să plasăm un container cu mere pe marginea traseului, ca lumea să servească câte un măr liber, nu neapărat să ne caute prin livadă pentru a ne cere permisiunea”, ne-a spus Mihai despre acțiunea apreciată de mii de oameni pe internet.

Ce a aprobat consiliul municipal din Balti și ce se construiește în realitate

Proiectul pentru construirea unui cartier rezidențial format din patru clădiri cu cinci etaje, între centrul comercial Plaza și o biserică, a fost aprobat în cadrul unei întâlniri a consiliului urbanistic din decembrie 2017.

Procesul de construcție este foarte activ. Într-un timp scurt, au fost construite primele case și lucrările de finisare sunt în desfășurare. Întrebarea a fost pusă de primarul Nikolai Grigorișin: „Când arhitectul a prezentat proiectul în consiliul municipal, a existat un stil arhitectural. Dar acolo sunt construite niște cămine.”

Ce a răspuns arhitectorul, citiți pe esp.md

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.