18:14:22 23.04.2024
Stiri

ANUNȚ de la Poliție pentru deținătorii de arme cu destinație civilă din R. Moldova: Mai aveți câteva zile la dispoziție

Social 21.10.2018 16:45 Vizualizări3325 Autor: Ziarul National


ANUNȚ de la Poliție pentru deținătorii de arme cu destinație civilă din R. Moldova: Mai aveți câteva zile la dispoziție

Posesorii de arme cu destinație civilă din R. Moldova sunt obligați ca, până la 25 octombrie curent inclusiv, să se prezinte la Poliţie în a căror rază de competenţă teritorială îşi au domiciliul ori sediul pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru deţinerea ori portul şi folosirea armelor și pentru eliberarea documentelor corespunzătoare.

Inspectoratul General al Poliţie informează că cei care nu vor face acest lucru vor fi privați de dreptul de deţinere, port şi folosire a armelor şi a muniţiilor.

Permisul de procurare a armelor letale şi neletale supuse autorizării şi permisul de armă se acordă persoanelor care au pierdut dreptul de deţinere a armelor sau le-a fost anulat permisul de armă pentru o perioadă de peste 5 ani.

Prevederile legale şi termenul de 25 octombrie 2018 se referă în exclusivitate la armele cu destinaţie civilă supuse autorizării, iar armele pneumatice nu cad sub incidenţa acestora, deoarece deţinerea, portul şi folosirea lor nu este autorizată, constituind doar în continuare obiect al declarării, cu respectarea condiţiei că, în termen de 10 zile de la data procurării sau intrării în posesie a acestora, vor fi declarate la serviciul abilitat al Poliţiei pentru înregistrare şi evidenţă.

Eliberarea actelor permisive pentru armele cu ţeava ghintuită ţine de competenţa Secţiei supravegherea circulaţiei armament a Direcţiei generale securitate publică a Inspectoratului General al Poliţiei, care primeşte la audienţă cetăţenii în fiecare zi de marţi, miercuri, joi şi vineri, de la ora 11:00 la 12:00 şi de la 14:00 la 16:00, (str. Aleea Gării 38, mun. Chișinău, din preajma Gării).

Pentru obţinerea permisului de armă de tip nou, în cadrul conformării posesorului de armă cu ţeava ghintuită, este necesar să fie prezentate următoarele documente:

- copia buletinului de identitate cu suplimentul;

- raportului ofiţerului de sector prin care se confirmă că solicitantul dispune de safeu şi condiţii de păstrare a armei;

- certificatul medical eliberat de către medicul narcolog;

- certificatul medical eliberat de către medicul psihiatru;

- permisul de armă autentic;

- dovada achitării tarifului pentru eliberarea permisului de armă, care constituie 260 lei pentru fiecare unitate de armă, cu achitarea acestora la Moldindconbank, pe contul Inspectoratului General al Poliţiei, pentru arme.

Citiți mai multe informații la acest subiect AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md