/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Protest inedit față de manifestația PDM. Un fotograf s-a solidarizat cu jurnaliștii care nu au acces la sediul partidului

missing
21 octombrie 2018, ora 14:36

„Așa a arătat în viziunea mea evenimentul de astăzi din centrul Capitalei”, a scris fotograful.

Și Centrul de Investigații Jurnalistice a plasat pe site-ul său un articol în care spun că ar fi putut fi o știre despre lansarea în campanie a Partidului Democrat, însă echipa CIJM a boicotat evenimentul. Jurnaliștii motivează această acțiune prin faptul că PDM „încalcă abuziv drepturile și libertățile jurnaliștilor, refuzând accesul unor medii de informare (TV 8  și Jurnal TV)  la conferințele de presă ale partidului”.

„În ultimii ani, de când Partidul Democrat a preluat guvernarea, s-a înrăutățit considerabil accesul la informația de interes public. În ultimii ani se atestă tot mai multe presiuni asupra jurnaliștilor și presei care își fac profesionist munca și niciunul din cazurile de abuz asupra presei nu a fost elucidat de organele de drept și vinovații nu au fost trași la răspundere. Putem aminti aici cazul în care a fost sechestrat abuziv tirajul ziarului Cuvântul de la Rezina sau atacurile lui Ilan Șor și adjuncta sa Marina Tauber asupra jurnaliștilor. S-au intețit în ultimii ani atacurile trollilor, apropiați PD-ului, asupra jurnaliștilor, pe rețelele de socializare, inclusiv prin furt de imagine, prin clonarea paginilor persoanale ale unor jurnaliști, pe rețelele de socializare. Mediile apropiate PD-ului deviază grav de la normele deontologice, ceea ce afectează imaginea și credibilitatea presei din Republica Moldova în general”, se spune în articolul CIJM.

Așa a arătat în viziunea mea evenimentul de astăzi din centrul Capitalei

Gepostet von Constantin Grigoriţă am Sonntag, 21. Oktober 2018

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram