„Câte 350 euro de parohie”. Cât îi costă pe preoții din Moldova vizita Patriarhului Kirill la Chișinău

kirill

Președintele Moldovei a spus că Patriarhul Kirill va veni în Moldova pe data de 27 octombrie, iar vizita se va încheia pe 28 octombrie. Inițial reprezentantul bisericii ruse trebuia să ajungă în Moldova pe data de 25 octombrie.

Patriarhul va vizita Chișinău, Bălți, Comrat și Bender. Vizita Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii este o premieră pentru Moldova. Totuși mai multe surse din Rusia scriu despre cum se pregătește această vizită, și cum se colectează banii în biserici ca să-și asigure o vizită a lui Kirill.

Andrei Kuraev a primit o scrisoare din Moldova în care se spune că de la fiecare se strânge câte 350 de euro pentru a asigura vizita sfântă. Autorul consideră că acesta este un dar pentru oaspete. Astfel dacă de la fiecare parohie se strânge câte 350 euro, cercul va fi de aproximativ 20 000 de euro. Această sumă e asemănătoare cu onorariul pentru un concert. Suma reală a vizitei este mult mai mare – și este acoperită de stat și de sponsori (atât la Moscova, cât și la nivel local).

„Parohiile noastre sunt foarte slabe, cu excepția celor urbane. Fără muncă, oamenii pleacă de aici. Chiar și în familiile preoțești, mamele pleacă în străinătate pentru a câștiga bani, lăsând copiii soților lor. Așadar, strângerea de bani este foarte dureroasă, chiar dacă este nesemnificativă după standardele Moscovei” spune un preot din Moldova transmite ahilla.ru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente