/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Apărătorii animalelor anunță un protest la Primăria Chișinău

missing
20 octombrie 2018, ora 13:14

Organizatorii spun că drept motiv pentru protest a fost capturarea în condiții inumane a câtorva câini pe teritoriul Centrului Moldexpo la indicația întreprinderii Autosalubritate. Potrivit lor, doi căței au murit și câțiva au dispărut.

„Cea mai importantă cerință și scopul protestului este adoptarea regulamentului de apărare a animalelor, în care sunt indicate toate regulile de capturare și menținere și tot ceea ce ține de animalele domestice și cele fără stăpân”, scrie pe pagina evenimentului.

Regulamentul are drept scop reducerea numărului populației canine și feline și rezolvarea problemei animalelor fără stăpân  pe calea sterilizării, asigurarea securității vieții și sănătății oamenilor, consolidarea moralității și atitudinii umane a societății, protecția animalelor împotriva suferințelor și decesului, urmare a tratamentului crud aplicat față de aceste ființe, precum și protecția drepturilor acestora.

Protestatarii urmează să se întâlnească la 12.30 în fața Primăriei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram