Provocări în zona de securitate: Transnistrenii instalează puncte de spionaj în Dubăsari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Provocări în zona de securitate. Reprezentanţii așa-zisului departament militar al regiunii transnistrene au instalat un punct de monitorizare în apropierea satului Roghi, din raionul Dubăsari, unde au efectuat exerciţii.

Potrivit unui comunicat de presă remis de delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC), pe 11 august curent, reprezentanţii așa-zisului departament militar al regiunii transnistrene au instalat un „punct de monitorizare, cercetare şi comunicare de transmisiuni” în apropierea satului Roghi, din raionul Dubăsari şi au efectuat activităţi de cercetare cu utilizarea mijloacelor speciale.

„Acţiunile militarilor transnistreni s-au desfăşurat sub conducerea nemijlocită a așa-zisului viceministru al apărării din Transnistria, colonelului Igori Dovgulici, cu implicarea a 8 unităţi de tehnică militară şi un efectiv de peste 30 de persoane, unii fiind înarmaţi cu arme automate”, spun reprezentanții CUC.

Delegaţia Moldovei în Comisia Unificată de Control a cerut colegilor săi de la Tiraspol explicaţii cu privire la incident.

„Deoarece, acţiunile în cauză au avut loc cu încălcarea gravă a regimului existent în zona de securitate, reprezentantul politic în procesul de negocieri în reglementarea transnistreană din partea Chişinăului a solicitat omologului din Tiraspol explicaţii pe marginea evenimentului produs, precum şi respectarea pe viitor a angajamentelor asumate în cadrul Comisiei Unificate de Control”, se arată în comunicat


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...