/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Salvatorii de pe ambele maluri ale Nistrului au învățat noi tehnici de urgență pe apă de la colegii britanici

19 octombrie 2018, ora 19:13

Salvatorii din Marea Britanie au predat astăzi o lecție de curaj și bărbăție colegilor săi din Moldova. În premieră, aceștia au exersat practici și metode inedite care permit salvarea mai rapidă a oamenilor în apă. După operațiunea denumită Florian, unii și-au pierdut chiar și vocea.

Am lucrat asupra practicilor de siguranță pe apă. Am lucrat atât de harnic și am vorbit atât de mult, încât mi-am pierdut vocea. Cred că salvatorii de pe ambele maluri ale Nistrului sunt adevărați profesioniști”, Trevor Furrel, salvator englez

Unele metode noi le cunoșteam, ceva a fost nou și am exersat împreună. Nu dă Doamne, dacă te-ai blocat cumva în apă și ești tras sub apă de un curent, centrua se decuplează ușor, carabina cade și mai departe te poți deplasa singur”, Constantin Titenco, salvator din Moldova

Evenimentul a avut loc la inițiativa Ambasadei Marii Britanii, care a invitat salvatorii englezii în Moldova. În ianuarie 2019, salvatorii moldoveni sunt așteptați la o operațiune similară în Anglia.

Ajută să construim încrederea în sine în serviciile de urgență de pe ambele maluri ale Nistrului. Ambasada britanică a fost implicată din luna mai a anului trecut. Acțiunea ne-a ajutat să salvăm multe vieți pe ambele maluri”, Chris Perkins, șeful secției de programe Ambasada Marii Britanii

Trainingul se află la cea de-a doua ediție. În acest an la operațiune au participat 20 de salvatori, dintre care opt au fost din regiunea transnistreana.

Reporter: Diana Popa
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram