/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Mister în jurul darului. Ce spun autoritățile despre cele două autospeciale pe care președintele Turciei spune că le-a dăruit

missing
19 octombrie 2018, ora 18:31

Începând cu ora de 21.30, ieri au sosit două vehiculele pentru combaterea demonstrațiilor în masă, pe scurt TOMA, și vor fi folosite de ministerul Afacerilor Interne. Sunt autospeciale pentru suprimarea demonstrațiilor în masă”, Recep Erdogan, Președintele Turciei.

Asta a anunțat ieri, 19 octombrie, la Comrat, președintele Turciei. Am încercat să aflăm dacă au ajuns autospecialele în țară, unde sunt parcate și cum le vor folosi organele de forță, dar am rămas fără răspuns. Consiliera ministrului de Interne, Alina Zbancă, ne-a spus că nu cunoaște nimic despre cele două autospeciale. La fel și consilierul președintelui Igor Dodon.

Poliția Națională deocamdată nu a primit oficial aceste mașini speciale. Când vor întra în dotarea politiei moldovenești, acestea vor fi utilizate conform legii, pentru asigurarea securității și ordinii publice”, Alina Zbancă.

Instituția prezidențială nu deține niciun act de autoturism. Toate autoturismele care sunt utilizate de instituția prezidențială sunt la balanța Cancelariei de Stat”, Maxim Lebedinschi, purtător de cuvânt Președinție.

Nu am reușit să obținem și reacția Cancelariei de Stat. Consultantul principal al Serviciului de presă al Guvernului, Alina Merlici, ne-a spus că se va informa, după care va reveni cu un apel telefon. Până la momentul difuzării știri aceasta nu ne-a contactat. Autovehiculele TOMA sunt folosite, în mod special, la suprimarea revoltelor. Acestea sunt pe larg utilizate împotriva protestelor în masă în țări precum: Zimbabwe, Azerbaidjan, Libia și Kazahstan.

Mașinile TOMA sunt blindate și sunt echipate cu gaze lacrimogene, tunuri de apă și au o greutate de 40 de tone. „Nu poate fi oprită în niciun fel de activiști sau demonstranți”, se spune în descrierea a mașinii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram