10:36:53 29.03.2024
Stiri

Un adolescent a supraviețuit singur pe mare 49 de zile! A trăit clipe dramatice și s-a gândit la sinucidere

Știri 19.10.2018 17:02 Vizualizări1650 Autor: Ziarul National


Un adolescent a supraviețuit singur pe mare 49 de zile! A trăit clipe dramatice și s-a gândit la sinucidere Sursa: libertateapentrufemei.ro

Un tânăr indonezian a reușit să reziste singur pe mare timp de 49 de zile. Iar aceasta nu este singura lui experiență tragică în largul mării. A fost a treia oară când pluta lui de lemn a fost împinsă de curenți departe de coastă.

Tânărul Aldi Adilang, de numai 19 ani, a trecut în luna septembrie printr-o experiență tragică din care puțini adulți ar fi reușit să scape nevătămați. El a plutit în derivă timp de 49 de zile, după ce pluta de lemn pe care se odihnea s-a desprins de vasul de pescuit pe care lucra. Curenții l-au purtat departe în larg, la peste 1.900 de kilometri de localitatea lui de baștină.

Din nefericire, ceilalți colegi de muncă dormeau și nimeni nu i-a putut veni în ajutor. Câteva zile, Aldi a avut rezerve de apă potabilă, pește și pâine, dar acestea s-au terminat repede și salvarea nu venea de nicăieri. Șase nave au apărut la orizont, dar niciuna nu a observat pluta mică de lemn în largul mării.

Cum a reușit să supraviețuiască singur pe mare

Nu i-a fost deloc ușor tânărului Aldi pe măsură ce treceau zilele și nopțile reci! Salvarea nu venea de nicăieri și trebuia să înfrunte totul cu mult curaj. A cântat cântece, a spus rugăciuni, a prins pești mici și i-a fript făcând focul din mici vreascuri de lemn pe care le putea desprinde de pe plută.

A avut norocul ca pluta să aibă un mic adăpost din lemn în care putea să se refugieze noaptea, dar cu greu a făcut față momentelor de disperare pe întuneric și zilelor în care nu mai vedea niciun vapor.

A suferit îngrozitor de sete, dar înmuia hainele în apa mării și le storcea ușor într-o cană. El spune că astfel apa din mare nu i se mai părea chiar atât de sărată. La un moment dat, doborât de foame și de sete și mai ales de gândul negru că nu avea să mai ajungă niciodată acasă i-a trecut prin cap ideea cumplită de a se sinucide, aruncându-se în mare la voia întâmplării. Și totuși speranța și curajul din sufletul lui nu au murit nicio clipă, iar băiatul a reușit să supraviețuiască.

Din Indonezia în Guam și apoi în Japonia

Aldi nu știa că pluta lui se îndepărtase aproape 2.000 de kilometri de Indonezia, spre Guam, în apele Pacificului. Tot ce îi mai rămăsese era speranța și rugăciunea. Se ruga în fiecare clipă să își mai vadă părinții și casa.

Într-un final, a fost observat de echipajul unei nave panameze, ieșită la pescuit. Oamenii l-au salvat, i-au dat haine noi și l-au ținut pe vas încă o săptămână până când au acostat în Japonia. De aici, în numai două zile a ajuns acasă, cu ajutorul autorităților.

Experiența prin care a trecut Aldi este una cu adevărat cutremurătoare și poate că puțini adulți ar fi reușit să supraviețuiască. Ghinionul face însă ca aceasta să nu fie singura dată când s-a pierdut singur pe mare.

Aldi a mai plutit în derivă prima dată timp de două zile, până când părinții au reușit să îi recupereze pluta. Iar a doua oară, a rămas singur în larg timp de o săptămână, până când a fost găsit de patronul la care muncea și a fost recuperat.

Plutele din lemn pe care pescuiesc adesea tineri precum Aldi sunt destul de șubrede și se desprind de ambarcațiunile de pescuit. Ele reprezintă un pericol iminent, dar fac parte din viața pescarilor și copiii se călesc de mici pe mare.

După cea de a treia experiență și cea mai dură dintre toate, Aldi și-a promis că nu se va mai întoarce pe mare. Va încerca să îți găsească o altă meserie pentru a-și ajuta familia.

Sursa: libertateapentrufemei.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md