(video) Porsche anunţă premiera lui Taycan Cross Turismo şi mai dezvăluie câteva detalii interesante

(update 24.02.2020) Premiera noului model Porsche, primul Cross Utility Vehicle electric, se apropie cu paşi rapizi. Aceasta va avea loc în ziua de joi, 4 martie 2020, deja peste o săptămână.

Cu acest anunţ oficial producătorul german a decis să mai dezvăluie câteva detalii interesante despre maşină.

https://www.youtube.com/watch?v=YPVzgj4hhJ8

De exemplu, aflaţi că prototipurile de teste au parcurs în total 998.361 de km pe cele mai diverse suprafeţe de drum, inclusiv pe circuite recunoscute la nivel mondial. Astfel, se poate spune că modelul a făcut de aproximativ 25 de ori înconjurul lumii pe linia ecuatorului. A stat şi într-un tunel eolian timp de 325 de ore.

Șasiul său include tracțiune integrală și suspensie pneumatică reglabilă pe înălțime. Există, de asemenea, un spațiu liber semnificativ mai mare pentru pasagerii din spate și o capacitate mare de încărcare sub hayon. Pachetul și condițiile de spațiu au fost optimizate până la ultimul detaliu. Doar pentru dezvoltarea machetei pentru o reprezentare fizică a interiorului au fost necesare 650 de ore de proiectare și alte 1.500 de ore de muncă în atelier.

https://www.youtube.com/watch?v=wPvVSscbgg8

Porsche mai spune că cea mai mare provocare în dezvoltarea acestui model a fost de a combina sportivitatea cu capacităţile de off-road. Cu toate acestea, noul Taycan Cross Turismo nu este un vehicul de off-road hardcore, dar este specializat în drumuri neasfaltate și murdare. Dimensiunea maximă a jantelor îi va fi de 21 de inci.

Special pentru acest model Porsche a dezvoltat un suport posterior pentru biciclete, care a fost supus, de asemenea, unui program riguros de teste. Suplimentar, biciclete vor putea fi transportate şi pe railings-urile de pe acoperiş, unele distanțate generos.


(update 19.02.2021) Se apropie premiera lui Porsche Taycan Cross Turismo. Vine cu un mod CUV de conducere

Într-o zi răcoroasă de iarnă pe drumurile rurale goale de la est de Weissach, șeful liniei de modele Taycan, Stefan Weckbach, pune o mașină nouă foarte specială în ritmul său. Este vorba despre Taycan Cross Turismo, premiera căruia va avea loc deja peste câteva săptămâni.

“Cu Taycan Cross Turismo am vrut să oferim un pic mai mult spațiu, puțină flexibilitate și versatilitate. Am dezvoltat o linie de acoperiș complet nouă, prevăzută cu railings-uri, un al doilea rând de scaune mai generos și un portbagaj mai mare, totul pentru a face o mașină perfectă pentru un stil de viață activ. O mașină perfectă atât pentru mediul urban, cât și pentru mediul rural. ”

Pentru a-i permite să facă față unui off-road uşor și drumurilor cu pietriș am mărit garda la sol. Și i-am optimizat sistemul de suspensie, astfel încât Cross Turismo vine cu un mod de conducere specific CUV-urilor (cross utility vehicle). Acest lucru va asigura că se descurcă bine pe drumurile cu pietriș în ceea ce privește stabilitatea, performanța și dinamica”.

https://www.youtube.com/watch?v=XP_vSupcczg
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Porsche Newsroom (@porsche_newsroom)


(update 23.01.2020) Varianta break a noului Porsche Taycan ar putea exista în două versiuni diferite

La o staţie de alimentare pentru maşini electrice, undeva în Europa, a fost surprinsă o pereche interesantă de maşini şi anume două derivate ale noului Porsche Taycan, cu care ne-am întâlnit recent la Praga.

Dacă anterior ştiam că urmează să vedem după lansarea lui Taycan şi un electromobil în caroserie de tip Shooting Brake sau numiți-o voi break, aflaţi mai nou că vor exista din câte se pare două versiuni ale modelului: Sport Turismo şi Cross Turismo cu gardă la sol sporită!

Cele două maşini cu câte cinci uşi sunt acoperite uşor cu elemente care asigură un oarecare camuflaj, dar cu toate acestea, în general, aproape nimic nu le împiedică ca să-și arate aspectul mai utilitar. Mașinile sunt scoase în evidenţă prin forma acoperișului și prin nişte geamuri spate suplimentare.

În particular, exemplarul Taycan Cross Turismo mai dispune de railings-uri pe acoperiş, dar şi de un kit suplimentar cu elemente de protecţie, dar şi în acelaşi timp aerodinamice, pe marginile inferioare ale caroseriei.

Debutul cel puţin a uneia dintre cele două sau a ambelor versiuni derivate ale noului Porsche Taycan este aşteptat în acest an, însă un termen fix nu este cunoscut deocamdată.

Să primească oare şi actuala generaţie Porsche Panamera Sport Turismo o versiune Cross, odată cu facelift-ul? Urmează să vedem!


(19.10.2018) Undă verde pentru producţia lui Porsche Mission E Cross Turismo. Maşina deja este testată

Al doilea “atlet” complet electric de la Zuffenhausen a primit undă verde pentru producţia în serie. La ședința din 18 octombrie curent, Consiliul de Supraveghere al Porsche AG a decis transformarea conceptului Porsche Mission E Cross Turismo într-un automobil care va putea fi cumpărat de oricine.

Interesant este că anunţul Porsche vine exact după câteva ore de la apariţia primelor imagini spion cu maşina aflată deja în proces de testare.

https://vimeo.com/258927226

Maşina conceptuală ce este capabilă să ruleze pe drumuri închise, a fost un punct culminant la Salonul Auto de la Geneva și a fost bine primită atât de vizitatori, cât şi de mass-media. L-am văzut şi noi: GENEVA 2018: Standul Porsche – Reportaj Video AutoBlog.MD

Automobilul cu patru portiere are o arhitectură care poate funcţiona cu o tensiune maximă de 800 de volți și astfel este pregătit pentru conectarea la o rețea electrică de încărcare rapidă. Două motoare sincrone cu magnet permanent (PSM) generează o putere totală de 600 de cai, iar setul de acumulatori poate asigura o autonomie de 500 de km (calculată în regim NEDC).

Maşina este derivată din noul Porsche Taycan, primul Porsche pur electric, care va fi lansat pe piață deja în 2019. Introducerea lui Taycan a generat 1.200 de locuri de muncă noi la uzina din Zuffenhausen. Producătorul de mașini sportive va crea alte 300 de locuri de muncă suplimentare cu ocazia deciziei de a lansa în serie varianta utilitară a lui Taycan.

O importanță majoră este acordată producției, care va fi, prin urmare, neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Porsche intenționează să investească mai mult de 6 miliarde de euro în electromobilitate până în 2022.

Iată primele imagini spion cu maşina de teste:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/