/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Voronin despre vizita lui Erdogan și în ce circumscripție și-ar înainta candidatura la alegerile parlamentare

19 octombrie 2018, ora 08:32

„Campania electorală pentru parlamentare va fi foarte interesantă pentru că sistemul mixt de vot distruge toți anii de independență. Nu se știe până la urmă ce fel de Parlament o să avem. În Parlament o să vină cei cu bani mari și cu promisiuni”, a menționat liderul comuniștilor în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chișinău.

Vladimir Voronin spune că Partidul Comuniștilor a rămas singurul partid cu adevărat de stânga. „Noi nu vom putea să ne coalizăm cu cineva nici în alegeri parlamentare, nici în cadrul activităților politice datorită ideologiei și politicilor noastre”, a adăugat comunistul.

În ceea ce privește o posibilă candidare pe circumscripție, președintele PCRM spune că și-ar înainta candidatura în circumscripția uninominală unde va candida și președintele Igor Dodon.

Despre vizita președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, în Republica Moldova politicianul spune că aceasta ar fi fost condiționată cu expulzarea celor șapte cetățeni turci. „De ce a fost amânată vizita lui Erdogan din luna august? Pentru că acești șapte cetățeni turci încă nu erau extrădați. Se vede că au fost puse condiții. (…) După ce acești șapte cetățeni turci au fost trimiși în pușcăriile din Turcia, Erdogan, în sfârșit, a venit”, spune Vladimir Voronin. Politicianul se întreabă ce altă altă explicație ar mai exista pentru dragostea bruscă a președintelui turc?

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram