/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Tarifele pentru colectarea și transportarea deșeurilor ar putea fi stabilite de Guvern

18 octombrie 2018, ora 18:46

„Este o problemă comună pentru toate localitățile țării și în acest domeniu se cere lansarea unui proiect național care să reglementeze clar schema tehnologică de colectare, sortare și prelucrare a deșeurilor. Trebuie să creăm un sistem la maxim centralizat, un mecanism mai simplu, dar funcțional. Un plan la nivel central ne va permite și optimizarea cheltuielilor”, a spus premierul Pavel Filip, în cadrul unei ședințe la Guvern.

„Cred că tarifele trebuie stabilite de către administrația publică centrală. Trebuie să vedem cât poate plăti pentru acest serviciu omul și cât ar trebui să compenseze statul, pentru a menține un sistem eficient”, a menționat.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, un concept privind managementul deșeurilor solide în Republica Moldova urmează a fi definitivat în perioada următoare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram