22:59:46 28.03.2024
Stiri

Un polițist de patrulare care a ucrat BEAT la volan și a UCIS un om, REȚINUT: A mințit, după ce a pus corpul neînsuflețit la volan ca oamenii legii să dea vina pe mort, dar o analiză ADN efectuată în România l-a dat de gol

Social 18.10.2018 14:28 Vizualizări2773 Autor: Ziarul National
Un polițist de patrulare care a ucrat BEAT la volan și a UCIS un om, REȚINUT: A mințit, după ce a pus corpul neînsuflețit la volan ca oamenii legii să dea vina pe mort, dar o analiză ADN efectuată în România l-a dat de gol
Poză simbol


A urcat beat la volan și a provocat un accident rutier, soldat cu moartea unui militar aflat în mașina lui. Imediat după impact, însă, șoferul a mutat corpul neînsuflețit, mințind că „mortul” se afla la volan în momentul impactului.

O analiză ADN efectuată în acest caz în România a scos la iveală adevărul - la volan se afla un polițist de patrulare din R. Moldova.

Procuratura municipiului Chişinău anunţă despre reţinerea, în seara zilei de ieri, a unui poliţist de patrulare, care acum un an a comis acel accident rutier, fiind în stare de ebrietate.

Pentru a scăpa de pedeapsă, până la sosirea la faţa locului a grupului de cercetare, acesta a mutat cadavrul pasagerului la volan, încercând să inducă în eroare oamenii legii, ceea ce i-a ieșit. Procesul penal a fost încetat ulterior, în legătură cu decesul făptuitorului.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 11 iunie 2017, când poliţistul a urcat beat la volanul unui „BMW”, având şi doi pasageri la bord. Deplasându-se cu viteză sporită pe traseul R2, din direcția satului Chetrosu, raionul Anenii Noi, în direcția capitalei, acesta s-a angajat într-o depăşire, însă a pierdut controlul volanului, tamponând lateral o altă maşină de model „Toyota Prius” care circula din aceeaşi direcţie. După impact, „BMW”-ul a derapat de pe carosabil, s-a inversat și a fost proiectat într-un copac.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, iar unul dintre pasagerii „BMW”-ului, în vârstă de 26 de ani, militar în cadrul Ministerului Apărării, a fost aruncat pe carosabil, primind vătămări corporale incompatibile cu viaţa.

Pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspundere penală, poliţistul a mutat corpul neînsufleţit al pasagerului la volan.

Ulterior, Procuratura Generală a cerut efectuarea unei expertize ADN în România, la dispoziţia experţilor fiind puse mostre de probe biologice prelevate de la faţa locului. Concluziile experţilor români au confirmat bănuiala procurorilor și anume faptul că anume poliţistul se afla la volanul maşinii în momentul impactului.

Astfel, la mai bine de un an de la tragicul accident, poliţistul de patrulare a fost reţinut, fiindu-i înaintată învinuirea pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acțiune săvârșită în stare de ebrietate.

Dacă vina lui va fi demonstrată, poliţistul riscă închisoare de la 4 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.

Procurorii urmează să cerceteze și faptele martorilor care au susținut inițial versiunea polițistului și au contribuit la ascunderea adevărului în acest caz.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md