Andrian Candu: Ne rezervăm dreptul să iniţiem organizarea unui referendum pentru integrarea europeană

Președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat astăzi că dacă votul privind proiectul de modificare a Constituției va suferi un eșec, atunci PDM îşi rezervă dreptul de a organiza un referendum în acest sens.

El și-a exprimat speranța că deputații PL și PLDM vor înțelege că astăzi este de fapt „șansa momentului”  și șansa de a garanta constituțional că Republica Moldova va avea ca model de dezvoltare integrarea europeană.

„Nu ştim cum se va finaliza acest vot. Presupunem că acest vot nu va susţinut de colegii din PL şi PLDM. În situaţia în care va fi un eşec astăzi, nu este un eşec al PDM sau al vreunui partid, dar este un eşec al politicului şi al ţării”, a declarat Andrian Candu înainte de ședința Legislativului.

În acest context, potrivit lui Candu, PDM își rezervă dreptul şi analizează posibilitatea ca să iniţieze un referendum pentru integrarea europeană. Șeful Legislativului a spus că acest referendum probabil ar fi cel mai bine să fie organizat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, pentru a economisi bani.

„Cert este faptul că nu vom renunţa la ideea integrării europene şi modificarea Constituţiei pe subiectul integrării europene”, a adăugat Candu.

Reamintim că, la 12 octombrie, la solicitarea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, votul privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituţie a fost amânat pentru săptămâna aceasta.