11:17:32 29.03.2024
Stiri

Cetățenii R. Moldova vor putea călători în Turcia doar cu BULETINUL de identitate

Social 18.10.2018 10:30 Vizualizări2513 Autor: Ziarul National
Cetățenii R. Moldova vor putea călători în Turcia doar cu BULETINUL de identitate


Moldovenii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate. Așa prevede un acord semnat ieri-seara la Chișinău, în prezența președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, și premierului Pavel Filip.

Astfel, cetățenii ambelor țări vor putea călători dintr-un stat în altul în baza buletinului de identitate. Aceștia vor putea intra pe teritoriul statelor pentru aceeași perioadă de ședere ca şi în cazul paşapoartelor.

Un alt Acord semnat între R. Moldova și Turcia prevede că transportatorii de mărfuri vor putea tranzita cele două state fără autorizații de transport, fapt care va facilita transportarea bunurilor pe teritoriul ambelor state.

Un alt tratat prevede că militarii din ambele țări vor fi instruiți la locul de serviciu, vor efectua vizite de lucru, vor participa la exerciții comune și alte activități sociale și culturale.

Acordul de cooperare în domeniul tineretului şi sportului promovează cooperarea dintre organizațiile de tineret şi cele sportive prin realizarea diverselor proiecte comune, efectuarea schimbului de experienţă în domeniul siguranței în sport, în vederea organizării evenimentelor sportive comune, dar și a promovării femeilor în sport.

De asemenea, a fost semnat și un memorandum de înțelegere privind modul de administrare a liceului moldo-turc „S. Demirel” din orașul Congaz. Documentul prevede condițiile de admitere, limbile de organizare a studiilor, finanțarea şi scutirile de taxe pentru materialele livrate de partea turcă pentru dotarea tehnico-materială a liceului.

Până în prezent, între Republica Moldova și Republica Turcia au fost semnate 65 de acorduri bilaterale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md