Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ În ce condiții va…

VIDEO În ce condiții va vota PL introducerea vectorului european în Constituție

Partidul Liberal își reiterează poziția. Deputații fracțiunii PL vor vota proiectul de includere a vectorului european în Constituție doar în cazul în care va fi fi aprobată și înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în Legea Supremă.

„Am pregătit un proiect pe care l-am înregistrat azi în Parlament și care prevede votarea a două proiecte: îndeplinirea deciziei Curții Constituționale ce ține de art.13 și proiectul înaintat de deputații PD. O să vedem acum care o să fie poziția majorității și a președintelui Parlamentului, Andrian Candu”, a spus Mihai Ghimpu în cadrul unui briefing de presă înainte de ședința Parlamentului.

Liderul fracțiunii PL a mai declarat că Andrian Candu a solicitat să se întâlnească cu membrii PL: „I-am spus președintelui Parlamentului că astfel de decizii sunt prevăzute în programul partidului și că este corect să avem o întrevedere cu conducerea PD”.

Mihai Ghimpu a mai precizat că deși a fost de acord să se întâlnească cu cei de la conducerea PD, Andrian Candu nu i-a mai oferit un răspuns până la această oră.

Proiectul de modificarea a Constituției prin introducerea vectorului european a fost discutată în cadrul ședinței Parlamentului de data trecută. Atunci, fracțiunile PL, PLDM, PCRM și PSRM au declarat că nu vor susține un astfel de proiect. Într-un final, Andrian Candu a cerut amânarea votului pentru următoarea ședință, în speranța că deputații se vor răzgândi și vor susține proiectul.