02:35:22 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Vlad Plahotniuc, „cină de lucru” cu președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan. Despre ce au discutat

Politică 18.10.2018 09:11 Vizualizări2309 Autor: Ziarul National
VIDEO // Vlad Plahotniuc, „cină de lucru” cu președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan. Despre ce au discutat pdm.md


Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, care este și coordonator al coaliției de guvernare, s-a întâlnit miercuri, la o cină de lucru, cu președintele Turciei Recep Tayyp Erdogan, aflat într-o vizită oficială în R. Moldova.

Vlad Plahotniuc a menționat performanța guvernării actuale de a fi singura care a reușit să aibă o relație strategică foarte bună cu cei trei vecini și parteneri din zona Mării Negre: România, Ucraina și Turcia, se arată într-un comunicat de presă al PD.



Sursa citată mai menționează că discuția cu președintele Erdogan s-a axat, totodată, pe modul în care poate fi crescută prezența investitorilor turci în R. Moldova și pe modul în care poate fi intensificată și mai mult cooperarea dintre Turcia și Moldova.

„Vlad Plahotniuc a subliniat și faptul că relațiile politice, strategice, economice sau de cooperare regională dintre Moldova și Turcia au progresat mult în ultimii trei ani, amintind schimbul foarte bun de experiență dintre cele două țări în domenii cheie, precum construcțiile, turismul sau agricultura”, cităm din același comunicat.

Președintele Turciei se află în vizită oficială în R. Moldova, în perioada 17 și 18 octombrie, având programate întâlniri cu oficiali de la Chișinău, dar și din Autonomia Găgăuză, precum și participări la inaugurări de obiective realizate cu sprijin turcesc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md