14:16:26 28.03.2024
Stiri

De ce femeile NU mai vor să devină mame?

Știri 18.10.2018 07:30 Vizualizări1862 Autor: Ziarul National
De ce femeile NU mai vor să devină mame? Sursa: avantaje.ro


Trăim vremurile în care natalitatea este în scădere, iar femeile nu se mai văd în postura de… mame.

Realitatea este că unele femei nu-și doresc să fie mame, de aceea iau decizia de a nu rămâne niciodată însărcinate. Nu ajută la nimic dacă creăm tabere și facțiuni între femei, votând pro sau contra. Mai bine ar fi să ne gândim la motivele care le determină să facă această alegere și să înţelegem de ce femeile nu mai vor să devină mame.

Locul femeii nu mai este de mult la cratiță și nu toate suntem făcute să fim mame și gospodine desăvârșite. Cele care sunt numite „egoiste” pentru că nu vor să nască, au de fapt motive care le împiedică să își asume aducerea pe lume a unui copil.

Iată cinci motive pentru care unele femei nu vor să devină mame:

1.Pentru că nu vor să renunțe la tabieturi și confortul lor. A fi mamă înseamnă nopţi nedormite, oboseală, îngrijirea unei ființe aproape non-stop. Unele femei nu doresc să intre în această rutină, ci preferă să rămână în confortul unei vieți lipsite de astfel de griji.

2.Vor să demonstreze că nu toate femeile au instinct matern. Ceea ce e adevărat. Doar faptul că ne-am născut femei nu ne face și mame bune. Suntem doar purtătoare ale sexului feminin, dar nu toate putem și ne dorim să fim mamele cuiva.

3.Deoarece nu vor să renunţe la cariera lor. Au muncit mult să ajungă într-o poziţie importantă și știu că odată cu nașterea unui copil cariera va fi pe locul doi. Așa că unele femei preferă să se bucure de succesul lor, să fie în vârf, fără a fi nevoite să aibă grija biberoanelor sau scutecelor.

4.Pentru că nu vor să contribuie la deteriorarea planetei. Sunt femei care nu își doresc copii deoarece știu că resursele planetei sunt limitate, iar a avea un copil înseamnă a-l supune unei vieţi incerte și a contribui la epuizarea resurselor. De aceea aleg să nu îl aibă.

5.Pentru că nu vor să renunţe la un anumit stil de viaţă. Le place să se distreze, să iasă în cluburi cu prietenii, iar un copil le-ar limita din multe puncte de vedere.

Sursa: avantaje.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md