(foto/update) Chişinău: Unui şofer venit din străinătate i-au fost furate plăcuţele şi lăsat în schimb un mesaj

(update 22.10.2018) Un membru al grupului “Oraşul fără maxi-taxi. Şoferii ajută pietonii” a găsit plăcuţele de înmatriculare furate acum câteva zile de pe un BMW X3 din sectorul Botanica.

De asemenea, împreună cu acestea a găsit o pereche de plăcuţe de origine suedeză, considerate a fi furate de pe un Mercedes-Benz.

Întrebat fiind unde anume a găsit plăcuţele, bărbatul ne-a declarat că le-a scos din câteva tufişe din zonă.


(17.10.2018) Atenţie, şoferi! Hoţii de plăcuţe de înmatriculare din Chişinău nu au dispărut. Cel mai recent caz de furt a fost semnalat astăzi de un locuitor al sectorului Botanica.

Bărbatul a observat că de pe un BMW X3, localizat pe strada Nicolae Zelinski 36/3, au dispărut plăcuţele de înmatriculare cu simbolurile EP 566 MB. În schimb, prins de ştergătorul lunetei, răufăcătorul a lăsat un mesaj pe o hârtie.

FOTO: facebook.com/RusnacIon

Hoţul i-a comunicat proprietarului de maşină, că dacă mai doreşte să-şi vadă plăcuţele de înmatriculare, este necesar să-l contacteze prin Telegram, căutându-l prin numele “NoCarMD”. Infractorul nu a menţionat în textul mesajului o oarecare sumă de bani pe care o doreşte în schimb, ci doar modul în care poate fi contactat, iar ca urmare vor fi negociate nişte condiţii.

Hoţul l-a mai asigurat pe proprietarul maşinii că solicitarea unui ajutor de la poliţie este inutilă, pentru că va fi de negăsit.

Persoana care a scris acest mesaj, din numele unui “grup de oameni”, este înregistrat pe Telegram sub numele unui oarecare Ion Frunze. Profilul nu afişează un telefon de contact.

FOTO: facebook.com/RusnacIon

O solicitare de ajutor din partea internauţilor a fost lăsată şi pe o reţea de socializare. În comentariile postării, un bărbat a reuşit să găsească adresa IP a dispozitivului cu ajutorul căruia hoţul activează. Dacă poliţia are posibilităţile necesare în acest sens, îl poate uşor localiza.

FOTO: facebook.com/radu322

Însă, majoritatea internauţilor recomandă în astfel de situaţii căutarea plăcuţelor într-o rază de până la 300 de metri de automobil, asta pentru că din practică, s-a demonstrat că hoţii le ascund prin apropiere şi doar după ce primesc bani în schimb, spun proprietarului locul unde acestea se află.

De menţionat că în această noapte, prin aceeaşi zonă, au dispărut şi plăcuţele cu numerele lituaniene KEN 827.

Vezi şi: (foto) Fenomen nou în Moldova! Fură plăcuțele de înmatriculare și cer răscumpărare 100 de dolari!

Vezi şi: Atenţie! În Chişinău se fură plăcuţele de pe maşinile înmatriculate în străinătate

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/