REȚETĂ // Ciorbă ardelenească
Ingrediente:
6 cartofi
1 kg rasol de viţel
200 g fasole verde păstăi
1 litru borş
2-3 morcovi
2 cepe
1-2 ardei
sare
piper
1 lingura paprika
1 legătură pătrunjel
1 legătură leuştean
Mod de preparare:
1. Se curăţă rasolul de viţel şi se pune la fiert într-o oală cu apă și puţină sare. Se spumează în timpul fierberii şi se lasă la foc potrivit, acoperit cu un capac.
2. Separat, se curăţă morcovii, ceapa, ardeii, fasolea şi cartofii. Se spală, se taie bucăţi mari şi se pun să fiarbă împreună cu rasolul de viţel. Se condimentează cu sare, piper şi paprika şi se fierb la foc potrivit.
3. Borşul se strecoară şi se fierbe separat în câteva clocote. În borş, se adaugă câteva frunze de leuştean pentru a-i da o aromă mai specială.
4. După ce au fiert toate legumele, se scoate rasolul, se desface carnea de pe os şi se taie bucăţele. Se adaugă borşul şi se serveşte ornată cu leuştean şi pătrunjel.
Sursa: unica.ro
VOT FINAL // Controalele abuzive pentru antreprenori, eliminate de către Parlament: Economii de aproape 70 de milioane de lei pe an
România și R. Moldova se CONECTEAZĂ prin „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film”. Chișinăul găzduiește un nou eveniment finanțat prin intermediul DDRM
FOTO // NATO a donat Armatei Naționale echipamente medicale în valoare de 700 000 de euro: Trusele, repartizate în unitățile militare