„Erau teroriști”. Ce spune Erdogan despre profesorii turci „repatriați forțat” din Moldova

44125450_2115580682016148_3053604902870712320_n

Președintele Turc, Recep Tayyip Erdogan a menționat în discursul său de la întrevederea lui Dodon că profesorii expulzați forțat din Republica Moldova erau teroriști, și că planificau să se infiltreze și în țara noastră. Totodată, acesta a spus că este de datoria „unor prieteni să avertizeze prietenii săi” de așa pericole.

„Invit pe oamenii care comentează împotriva noastră se se comporte așa cum se comportă prietenii noștri. Noi la tentativa de lovitură de stat am avut peste 200 de martiri și veterani. Acești membri ai organizației teroriste (Organizația Gulen n.r. ) s-au strecurat în rândurile noastre. Este o organizație teroristă care continuă activitatea în Moldova. Ei vor să facă în Republica Moldova același lucru care l-au făcut la noi. Este de datoria unui prieten să avertizeze prietenul său de așa pericole”, a spus Erdogan în cadrul întrevederii cu Igor Dodon.

Amintim că astăzi președintele Turc, Recep Tayyip Erdogan efectuiază o vizită în Republica Moldova pentru a inaugura clădirea președinției.

În septembrie, 7 profesori care predau la liceul „Orizont” din capitală au fost expulzați din Republica Moldova după ce li s-a imputat că „ar avea legături cu organizațiile teroriste”. Profesorii fac parte dintr-o organizație a clerului Gulen, acuzat de Erdogan de tentativa de lovitură de stat din Turcia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente