Fostul deputat Grigore Petrenco îndeamnă opoziția să boicoteze „activ” alegerile parlamentare pentru a obține invalidarea lor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul deputat comunist Grigore Petrenco, președinte al Partidului „Casa Noastră – Moldova”, refugiat în Germania, exclude posibilitatea de a candida la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 pe o circumscripție uninominală din diasporă și îndeamnă forțele politice de opoziție să boicoteze „activ” scrutinul. Potrivit lui Petrenco, dacă PAS, PPDA, PCRM, „Partidul Nostru” și alte partide extraparlamentare de opoziție vor boicota parlamentarele, atunci la urnele de vot se vor prezenta doar 20% dintre alegători, iar rezultatele vor fi invalidate.

Prin îndemnul de a boicota „activ” alegerile, Petrenco are în vedere faptul de a ieși în ziua alegerilor în fața urnelor de vot și de a îndemna și alți alegători să participe la alegeri.

„Sper că mai este timp încă ca atât Andrei Năstase, Maia Sandu, Vladimir Voronin, Renato Usatîi și alte partide extraparlamentare vor ajunge la un numitor comun și vom merge împreună să boicotăm aceste alegeri și să chemăm cetățenii să iasă la proteste în campania electorală împotriva acestor așa-numitor alegeri și să boicotăm activ”, a menționat Grigore Petrenco în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

„În caz că opoziția participă la alegerile parlamentare din 24 februarie, noi vom avea 50 de „plahotniuci” sau „dodoni” aleși pe circumscripții uninominale, vom avea o fracțiune a Partidului Democrat, cred că nu mai mică decât la începutul actualei legislaturi, și cel mai probabil o coaliție a Partidului Democrat și fracțiunea așa-numitor independenți, „Pro-Moldova” și așa mai departe. Aceasta va fi viitoarea guvernare în caz că aceste alegeri vor fi validate și vor avea loc conform planului lui Plahotniuc”, a avertizat fostul deputat.

Grigore Petrenco a mai menționat că opoziția poate să discute, să înainteze candidați comuni pe circumscripții uninominale ca să le câștige, dar „mai bine să analizăm încă odată”. „Mai este timp să analizăm împreună, toate forțele de opoziție, de dreapta, de stânga, de centru, nu contează, viziunile geopolitice sau nu știu ce, să analizăm opțiunea boicotului acestor alegeri. Nu un boicot simplu, dar un boicot organizat activ”, a conchis Grigore Petrenco.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...