16:25:32 25.04.2024
Stiri

Diacov este NEMULȚUMIT că Poliția aplică RESTRICȚII cu 4-5 ore înainte ca Erdogan să sosească în R. Moldova. Pune la BĂTAIE 5 000 de euro celui care-i explică „logica” acestor măsuri de securitate

Social 17.10.2018 11:00 Vizualizări1767 Autor: Ziarul National
Diacov este NEMULȚUMIT că Poliția aplică RESTRICȚII cu 4-5 ore înainte ca Erdogan să sosească în R. Moldova. Pune la BĂTAIE 5 000 de euro celui care-i explică „logica” acestor măsuri de securitate facebook


Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, este nemulțumit că, din cauza măsurilor de securitate anunţate de organele de drept cu ocazia vizitei președintelui Turciei, Recep Erdogan, în R. Moldova, Poliția a aplicat restricții de acces la un liceu privat din sectorul Botanica și astfel s-ar fi pus în pericol viața a 500 de copii și a părinților acestora.

Acesta chiar e gata să ofere 5 000 de euro, inclusiv responsabililor de la Inspectoratul General de Poliție și Serviciul de Informații și Securitate, care îl vor convinge că aceste măsuri au fost atât de necesare.

Potrivit lui Diacov, la liceul cu pricina, amplasat lângă Stadionul „Zimbru”, învață circa 500 de elevi, iar majoritatea sunt aduși de părinți cu mașinile personale. Pentru că mașinile nu au avut acces în preajma liceului, părinții și copii și-au pus viața în pericol, spune Diacov.

„Poliția a blocat dis-de-dimineață accesul pe această stradelă și a impus părinții cu aproximativ 500 de copii minori să staționezi pe carosabilul extrem de aglomerat al bulevardului Dacia. Astfel, s-a pus în pericol viața părinților și copiilor, mai ales că traficul este foarte intens.Președintele Erdogan sosește în jurul prânzului, iar copii trebuie să intre la ore la ora 8.30. Care este logica și raționamentul persoanelor care au „organizat măsurile de securitate” pentru președintele Erdogan, care va sosi peste 4-5 ore, punând în pericol viața a aproximativ 500 de elevi și părinții lor?”, se întreabă acesta.

La „concurs”, spune Diacov, pot participa și ofițeri ai MAI, IGP și SIS, care cunosc ordinele „de asigurare a securității” în sectorul menționat.

„Premiul va fi înmânat public persoanei care mă va convinge cu argumente că „șefii” au logică și raționament. De soveste mă abțin să vorbesc”, a conchis acesta.

De menționat că responsabilii Inspectoratului General de Poliție au anunțat în această dimineață că vor fi luate măsuri de securitate sporite, pentru a asigura protecția președintelui Recep Erdogan. Aceștia au precizat că măsurile sunt dictate de protocoalele internaționale și de legislația R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md