Președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan începe o vizită de două zile în Republica Moldova. Programul vizitei

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan începe miercuri o vizită de două zile în Republica Moldova, la invitația președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Agenda vizitei pentru data de 17 octombrie prevede, la ora 12:00, ceremonia oficială de întâmpinare a președintelui turc la sediul renovat al Președinției, după care va avea loc întrevederea tête-à-tête a a președinților Igor Dodon și Recep Tayyip Erdoğan.

De asemenea, programul zilei include întrevederea în format lărgit a delegațiilor oficiale, urmată de semnarea declarației comune de cooperare strategică între Republica Turcia și Republica Moldova. De asemenea, Igor Dodon și Recep Tayyip Erdoğan vor face declarații pentru presă.

Tot astăzi va avea loc ceremonia de dezvelire a plăcii inaugurale de dare în exploatare a clădirii Președinției și plantarea a doi copaci în curtea Președinției.

La ora 16.40 este programată întrevederea premierului Pavel Filip cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan. De asemenea, la Guvern este programată semnarea mai multor documente bilaterale.

Joi, Recep Tayyip Erdoğan, însoțit de președintele Igor Dodon, va pleca în Găgăuzia. Aici, oficialul turc va participa la inaugurarea unor obiective sociale, reconstruite cu asistența turcă.

De asemenea,  Recep Tayyip Erdoğan va ține în discurs în Piața Adunării Populare din Comrat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.