(video) Premieră mondială: Noul şi impunătorul BMW X7 – toate detaliile

Noul BMW X7 G07 este prima mașină care combină aspectul impresionant, exclusivitatea și un habitaclu de lux spațios, cu manevrabilitate sportivă și versatilitate, caracteristici inerente segmentului Sport Activity Vehicle (SAV).

Cel mai mare model din linia BMW X aduce un nou sentiment de spațiu în segmentul de mașini premium datorită unui interior în care pasagerii se vor simţi realmente într-o libertate deplină, tapiţat cu materiale premium și dotat cu echipament inovator.

Vezi cum a fost testat noul X7: (foto/update) Noul BMW X7, premieră mondială peste câteva zile! Prima imagine teaser oficială

Cu dimensiuni de 5.151 mm în lungime, 2.000 mm în lățime și 1.805 mm în înălțime, precum și cu un ampatament de 3.105 mm, noul BMW X7 are proporții armonioase și se declară clar ca noul model pilot al familiei BMW X. Un nou limbaj de design care combină linii precise și suprafețe extinse, oferă noului produs un aspect maiestuos. Faţa reliefată a automobilului, cu o grilă de dimensiuni fără precedent, oferă maşinii un sentiment de grandoare incontestabil.

BMW X7 este echipat cu faruri LED ca dotare standard, iar opțional este disponibil un sistem BMW Laserlight care poate ilumina drumul până la o distanță de 600 de metri înaintea maşinii. Caracteristicile distinctive ale profilului mașinii sunt ferestrele mari, garda la sol și linia lungă a acoperișului. Linii orizontale, stopurile LED subţiri şi un hayon împărţit în două secţiuni completează aspectul modern al noutăţii.

Numeroasele elemente exterioare cromate evidențiază eleganța lui BMW X7, aşa cum am putut vedea şi pe conceptul său. În configurația de bază, mașina este echipată cu jante din aliaj de 20 de inci, în timp ce unele de 21 şi chiar de 22 de inci se pot comanda opţional.

Vezi şi: (video) Noul BMW X7, în variantă pre-serie, a fost testat de jurnalişti auto. Detalii despre cel mai mare SUV al mărcii

Spațiul liber și aspectul flexibil al interiorului sunt subliniate de prezența unui al treilea rând de scaune deja în configurația de bază a mașinii, care permite noului BMW X7 să transporte simultan până la 7 persoane! Cei doi pasageri din ultimul rând se pot așeza confortabil pe scaunele cu dimensiuni complete, cu cotiere, suporturi pentru pahare și porturi USB pentru conectarea dispozitivelor mobile personale.

Ca opțiune, poate fi aleasă o configuraţie cu doar 6 locuri pentru pasageri, în acest caz, pentru al doilea rând, existând două scaune individuale confortabile, cu cotiere și ajustări extinse.

Toate scaunele sunt ajustabile electric! Prin rabatarea lor, volumul necesar pentru bagaje poate creşte de la 326 litri la 2.120 de litri, dacă este necesar.

Materialele interioare au fost selectate și elaborate cu grijă şi împreună cu un nivel de echipare de bază bogat, fac atmosfera de lux mai rafinată. Echipamentul standard al modelului BMW X7 include o tapiţerie cu piele Vernasca, sistem automat de climatizare în patru zone, un acoperiș panoramic cu trei secțiuni, un sistem audio hi-fi cu 10 difuzoare și un pachet de iluminare cu funcţii Welcome Light Carpet şi Dynamic Interior Light.

Disponibil standard şi operat electric, acoperişul panoramic din sticlă este combinat cu geamuri foarte mari care oferă interiorului noului BMW X7 sentimentul de lumină şi deschidere. Pe lângă elementele de sticlă din faţă şi din centru, acoperişul panoramic dispune şi de o secţiune suplimentară în spate. În consecinţă, pasagerii din rândul al treilea se pot bucura de un sentiment de spaţiu îmbunătăţit. Elementele de sticlă din faţă, centru şi spate au plafon din tapiţerie culisant electric, care este activat dintr-un panou de control aflat în secţiunea frontală a acoperişului pentru a oferi umbra dorită. Dacă sunt comandate parasolarele electrice opţionale pentru geamurile uşilor spate, pasagerii din spate primesc şi un buton pentru operarea plafonului. Secţiunea spate a plafonului poate fi operară şi din rândul al treilea de scaune prin utilizarea unui buton separat.

Printre dotările cheie ale listei de echipamente adiţionale, opţionale, se numără: un sistem automat de climatizare în 5 zone, un pachet de ionizare și aromatizare a aerului, un acoperiș panoramic Sky Lounge, butoane pentru control cu finisare din sticlă, un sistem audio Harman Kardon surround cu 16 difuzoare sau unul Bowers & Wilkins Diamond Surround cu 20 de difuzoare şi o putere de 1.500 de waţi, alături un sistem de divertisment Professional pentru pasagerii din al doilea și al treilea rând de scaune, care include o pereche de ecrane de 10.2 inci cu o rezoluţie Full HD, un DVD player compatibil cu Blu-ray, porturi USB, un socket HDMI şi două jack-uri pentru căşti de 3.5 mm, etc.

Acoperişul panoramic din sticlă Sky Lounge generează o ambianţă interioară specială şi exclusivă: luminile LED dispersate uniform pe suprafaţa de sticlă luminează peste 15.000 de modele grafice şi generează un decor care aminteşte de cerul înstelat. Schema de culori a acestui spectacol de lumină ambientală poate fi adaptată după preferinţe.

Linia de echipare Design Pure Excellence, pachetul M Sport și opțiunile BMW Individual permit clienților să personalizeze designul interior și exterior al automobilului în funcție de propriile preferințe.

Cu bare ale grilei în aluminiu mat şi o serie de accente în crom lucios, precum şi jante de 21 de inci, din aliaj uşor, cu design Y-spoke, Design Pure Excellence subliniază eleganţa bogată a noului model SAV. Pachetul M Sport prezintă potenţialul dinamic al noului X7 prin prize de aer foarte mari, jante de 21 de inci, din aliaj uşor, cu design M twin-spoke şi un aspect distinctiv al şorţului faţă, al celui spate şi al fustelor laterale. Aura sa sportivă este accentuată de elementele de design suplimentare în negru lucios sau crom negru, cea din urmă fiind o nuanţă rezervată modelelor BMW din clasa de lux. Elementele decorative în crom lucios pot fi comandate opţional.

De asemenea, încă de la lansarea lui X7 va fi disponibilă şi o gamă de opţiuni exclusive BMW Individual. Printre elementele ce conferă designului exterior al automobilului un aer şi mai rarefiat de exclusivitate sunt, totodată, culoarea Sunstone metalizată din selecţia BMW Individual şi jantele BMW Individual de 22 de inci, din aliaj uşor.

Linia de echipare Design Pure Excellence şi pachetul M Sport creează o ambianţă distinctivă şi în interiorul noului BMW X7 prin dotările speciale de design. Cusăturile contrastante atractive pe suprafaţa scaunelor, elementele de decor în culorile M GmbH şi variaţiile de design specifice pentru plăcuţele iluminate din pragurile uşilor diferenţiază cele două linii de echipare de specificaţia standard.

Pachetul M Sport include şi un volan M Sport, tapiţerie BMW Individual a plafonului în Alcantara de culoare antracit, detalii specifice M pentru pedale, sprijinul de picior de la conducător şi vipuştile scaunelor, dar şi benzi decorative exclusive pentru interior.

Opţiuni selectate special de la BMW Individual pot fi comandate încă de la lansarea noului BMW X7 pentru a adapta designul automobilului cu stilul individual al clientului. Clienţii pot alege fie echiparea BMW Individual cu piele Merino extinsă, fie cea BMW Individual bicoloră, cu piele Merino integrală, în Ivory White/Midnight Blue. Sunt disponibile şi două benzi decorative BMW Individual din lemn fin, foarte elegante.

La începutul vânzărilor în lume, pentru noul BMW X7 vor fi disponibile patru motoare la alegere:

  • Un V8 twin-turbo de 4.4 litri pe benzină, cu 462 CP şi 650 Nm, în versiunea BMW X7 xDrive50i (nu va fi disponibilă în Europa). Acceleraţie 0-100 de km/h în 5.4 secunde, viteză maximă 250 de km/h;
  • Un agregat cu un singur turbo compresor şi cu şase cilindri în linie, cu un volum de 3.0 litri, care produce 340 CP şi 450 Nm, în versiunea BMW X7 xDrive40i. Acceleraţie 0-100 de km/h în 6.1 secunde, viteză maximă 245 de km/h;
  • Un motor turbo diesel cu şase cilindri în linie şi un volum de 3.0 litri, care generează 265 CP şi 620 Nm de cuplu, în versiunea BMW X7 xDrive30d. Acceleraţie 0-100 de km/h în 7.0 secunde, viteză maximă 227 de km/h;
  • Un diesel cu patru turbo compresoare şi cu şase cilindri în linie, cu un volum de 3.0 litri, care produce 400 de CP şi 760 Nm, în versiunea BMW X7 M50d. Acceleraţie 0-100 de km/h în 5.4 secunde, viteză maximă 227 de km/h;

De menţionat că greutatea modelelor BMW X7 xDrive50i şi X7 M50d este de 2.535 de kilograme doar cu şofer! Vezi mai multe detalii în documentul cu caracteristici tehnice detaliate.

Toate propulsoarele sunt cuplate la o transmisie automată Steptronic cu 8 trepte, în timp ce tot cuplul este transmis roţilor prin sistemul inteligent de tracțiune integrală xDrive. O manevrabilitate mai impresionantă a maşinii va putea fi oferită prin intermediul sistemului de distribuție a cuplului în favoarea punții spate, precum și prin diferențialul M Sport cu blocare electronică. Acesta din urmă vine standard pe BMW X7 M50d.

Noul BMW X7 este deja echipat în mod standard cu tehnologii moderne, inclusiv o suspensie adaptivă cu amortizoare controlate electronic și arcuri pneumatice pe ambele axe. Garda la sol poate fi mărită sau micşorată într-un interval de până la 80 mm prin simpla apăsare a unui buton de pe consola centrală sau prin utilizarea unei comenzi de pe BMW Display Key.

Ca opțiune, se oferă o serie de tehnologii, care sporesc în continuare confortul, manevrabilitatea mașinii și capacitatea sa în off-road. Sistemul de direcție activă integrală (roţi directoare spate) și sistemul Executive Drive Pro cu suprimare activă a ruliului, oferă o direcție chiar mai precisă și o stabilitate crescută la viteze mari.

Pachetul Off-Road este disponibil pentru toate variantele de model, cu excepția lui BMW X7 M50d. Această opțiune include patru moduri de conducere diferite – xSand, xGravel, xRocks și xSnow, activate prin apăsarea unui buton. Fiecare dintre ele pregătește setările ideale pentru toate sistemele, inclusiv transmisia, tracţiunea inteligentă xDrive și răspunsurile la apăsarea acceleratorului, precum și garda maximă la sol a mașinii, cea mai potrivită pentru o anumită suprafață a drumului.

Atmosfera de lux progresivă în noul BMW X7 este subliniată de o listă lungă de sisteme inteligente de asistență a șoferului care sporesc confortul și siguranța. Aceste sisteme de ultimă oră procesează imaginile camerelor video împreună cu datele acumulate de senzorii radar şi ultrasunete pentru a ajuta conducătorii într-un mod foarte eficient într-o varietate de situaţii. Acestea reduc stresul conducătorului în condiţii de condus monotone, precum ambuteiaje şi trafic intens, şi uşurează menţinerea în control deplin în situaţii de trafic incomode. Pe scurt, aceste sisteme marchează cele mai recente evoluţii către condusul autonom.

BMW X7 vine echipat standard cu un cruise control cu funcţie de frânare, precum şi avertizare de coliziune şi pietoni cu funcţie de frânare, care acum alertează conducătorul când este detectat un biciclist. Disponibil opţional, cruise controlul activ cu funcţie Stop & Go este capabil să frâneze automobilul până la oprire totală, apoi să-l pornească automat. Pentru a uşura viaţa conducătorului în traficul aglomerat, lungimea maximă a timpului aşteptat de automobil până la repornire automată după o oprire totală este de 30 de secunde.

Limitele de viteză detectate de sistemul Speed Limit Info (informaţii privind limita de viteză) de recunoaştere a indicatoarelor, inclusiv afişare No Passing Info (informaţii privind interdicţia depăşirii), pot fi încorporate în modularea automată a vitezei în sistem, cu o ajustare presetată de până la 15 km/h.

Disponibil opţional, Driving Assistant Professional oferă asistenţă extinsă pentru a face condusul cât mai sigur şi mai confortabil posibil. Acest pachet vast include asistent de direcţie şi menţinere a benzii, inclusiv asistent în ambuteiaje, precum şi asistent de menţinere a benzii cu protecţie activă la coliziune laterală. Această dotare utilizează marcajele rutiere şi vehiculele ce rulează în faţă ca mijloc de orientare şi lucrează împreună cu conducătorul pentru a contribui la menţinerea automobilului în banda detectată. Asistentul de direcţie şi menţinere a benzii este capabil chiar să contribuie la ghidarea automobilului prin spaţiile înguste, precum cele întâlnite în zonele cu lucrări.

Detectarea mâinilor pe volan oferită de sistem este foarte sensibilă şi recunoaşte contactul chiar şi atunci când doar câteva degete ating scurt volanul. Şi cockpitul are o cameră interioară încorporată (va deveni disponibilă în Europa din aprilie 2019), care monitorizează poziţia capului conducătorului pentru a determina dacă mai acordă atenţie celor petrecute pe şosea. Atunci când acesta este atent la şosea, timpul fără un contact al mâinii cu volanul poate fi extins la maximum 60 de secunde.

Asistentul de schimbare a benzii poate fi utilizat pe autostrăzi şi şoselele cu două benzi ori de câte ori asistentul de direcţie şi menţinere a benzii este activ. Pentru a iniţia schimbarea benzii, conducătorul trebuie pur şi simplu să ţină maneta semnalizatorului în direcţia dorită. Dacă senzorii detectează că este spaţiu în banda alăturată şi că nici un vehicul nu se apropie cu viteză mare, conducătorul beneficiază de asistare direcţională utilă în timpul schimbării benzii. O altă componentă a sistemului este asistentul de evitare prin schimbarea benzii, care contribuie la evitarea coliziunilor cu vehicule sau pietoni care apar brusc în calea conducătorului. Imediat ce este detectată o manevră de evitare corespunzătoare unui asemenea scenariu, sistemul ajută conducătorul să direcţioneze automobilul în banda alăturată liberă cu intervenţii asupra direcţiei.

Varietatea de sisteme de asistare cuprinse în suita de dotări ale Driving Assistant Professional include şi avertizare la trafic transversal, care reduce riscul coliziunii la deplasarea înainte sau înapoi spre trafic transversal acolo unde vizibilitatea este redusă. Avertizarea la tamponări, avertizarea de prioritate, avertizarea de sens unic şi avertizarea de schimbare a benzii fac şi ele parte din pachetul Driving Assistant Professional. Cea mai nouă versiune a avertizării de părăsire a benzii include acum intervenţii ale direcţiei active pentru readucerea automobilului pe banda dorită.

O altă funcţie a Driving Assistant Professional este Emergency Stop Assistant (nu este disponibil în Europa). Destinată utilizării în situaţii în care conducătorul este incapabil brusc din cauza unei urgenţe medicale, este activată prin tragerea comutatorului pentru frâna electrică de parcare. În funcţie de situaţia de condus, Emergency Stop Assistant (asistentul de oprire de urgenţă) va opri complet automobilul pe banda actuală, la marginea drumului sau pe banda de urgenţă. Orice manevră necesară pentru schimbarea benzii poate fi realizată automat când automobilul se deplasează cu viteze de 70-100 km/h. În acelaşi timp, luminile de avarie sunt activate, iar funcţia Intelligent Emergency Call (apel de urgenţă inteligent) notifică automat un call center astfel încât serviciile de urgenţă să fie alertate.

Noul BMW X7 este echipat standard cu Park Distance Control (PDC / controlul distanţei de parcare), care include senzori atât în faţă, cât şi în spate. Asistentul de parcare (şi el disponibil standard) este capabil să selecteze şi să manevreze automat în spaţiile paralele cu drumul. Sistemul controlează toate maneverele automobilului la parcare – acceleraţie, frână, direcţie şi orice schimbare de viteze necesară. Camera pentru mers înapoi este concepută să ofere conducătorilor o imagine de jur-împrejur excelentă, la fel cum sunt şi funcţiile Top View, Panorama View şi 3D View incluse în Parking Assistant Plus disponibil opţional. Acestea compun o imagine 360° a automobilului şi a zonei înconjurătoare pe displayul central. Suplimentar, funcţia Remote 3D View oferă conducătorilor posibilitatea de a apela o imagine 3D live a automobilului şi a vecinătăţii imediate pe smartphone-

O altă ilustrare a progresului actual făcut de BMW spre condusul autonom este oferită de Reversing Assistant. Când este părăsit un spaţiu de parcare sau se manevrează într-o zonă închisă, această funcţie oferă un nivel de asistare inexistent la vreun alt constructor. Reversing Assistant face parte din asistentul de parcare standard şi oferă o facilitate foarte convenabilă de mers înapoi automat în spaţiile închise sau în situaţiile unde conducătorul nu are vizibilitate bună, precum parcările supraetajate sau intrările în curţi. Pentru aceasta, sunt memorate mişcările direcţiei pentru orice secţiune pe care automobilul a rulat înainte la viteze de până la 36 km/h.

Sistemul este iniţiat prin apăsarea unui buton unde automobilul este staţionat, iar selectorul de viteze este în poziţia “P”. Apoi, sistemul este capabil să conducă automobilul cu spatele pe distanţe de până la 50 de metri exact pe aceeaşi trasă pe care s-a deplasat înainte; tot ce are de făcut conducătorul este să opereze acceleraţia şi frâna şi să monitorizeze zona înconjurătoare. Astfel, automobilul se poate deplasa la viteze de până la 9 km/h. Mişcările direcţiei făcute în timpul ultimei manevre înainte a automobilului sunt stocate de sistem şi reţinute, chiar şi pentru perioade mai lungi. Aceasta înseamnă că Reversing Assistant poate fi utilizat, de exemplu, pentru manevrarea noului BMW X7 la ieşirea din poziţia de parcare în care a intrat cu faţa în ziua precedentă.

Sistemul BMW Live Cockpit Professional se află pe lista de echipamente a lui BMW X7 în mod standard și combină un panou de bord complet digital și un monitor central, ambele fiind nişte ecrane color cu diagonale de 12.3 inci. BMW Intelligent Personal Assistant, care va fi prezent în sistemul de operare al autovehiculului din martie 2019 (poate fi instalat și în timpul procesului de actualizare a software-ului la distanță), reprezintă ultimele evoluții în domeniul interacțiunii inteligente dintre mașină, șofer și lumea exterioară.

Chemat la cerere cu “Hey BMW” sau “OK BMW”, asistentul digital permite șoferului să utilizeze diverse funcții ale vehiculului cu o mai mare comoditate. Gama de funcții și abilități disponibile ale asistentului va fi extinsă în mod regulat în fundal, utilizând funcția Remote Software Update și va depinde de țara de utilizare.

Completând gama de modele cu noul BMW X7, BMW Group își mărește prezența în segmentul de lux, unul dintre punctele-cheie ale strategiei NUMBER ONE > NEXT. BMW X7 va fi asamblat la uzina americană a mărcii, din Spartanburg, Carolina de Sud.

Începutul oficial al vânzărilor este programat pentru martie 2019. Prețuri de start în Germania (cu TVA de 19% inclus). Detalii şi preţurile dotărilor în parte, vezi în catalogul de mai jos:

  • BMW X7 xDrive40i – 72.521,01 euro (86.300 euro)
  • BMW X7 xDrive30d – 70.840,34 euro (84.300 euro)
  • BMW X7 M50d – 92.352,94 euro (109.900 euro)

Prima apariţie publică a noului BMW X7 va avea loc în luna noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles.


Iată cum arată modelul BMW X7 în diferite versiuni/linii de echipare:

  • modelul de bază
  • modelul în linie de echipare Design Pure Excellence
  • modelul X7 xDrive40i Individual
  • modelul în linie de echipare M Sport Package
  • modelul BMW X7 M50d

Iată şi catalogul oficial în limba germană, cu preţurile maşinilor şi dotărilor, valabile în Germania. Poate fi admirat sau citit. (dacă documentul nu apare imediat, actualizează pagina)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Specificaţiile complete a motorizărilor:
(dacă documentul nu apare imediat, actualizează pagina)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/