/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Maria Zaharova: Rusia nu va sprijini niciun concurent la alegerile parlamentare din Moldova

missing
17 octombrie 2018, ora 09:03

Reprezentanta Ministerului rus de Externe a menționat că poziția Federației Ruse de a nu susține pe nimeni este una principială, întrucât este vorba despre chestiuni interne ale unui stat suveran. Cât ține de așteptările de după exprimarea votului de către cetățenii moldoveni, care în opinia sa, trebuie să fie independent și neinfluențat din afară, Maria Zaharova a spus că Federația Rusă se așteaptă la dezvoltarea relațiilor moldo-ruse.

Întrebată dacă Federația Rusă va continua să sprijine regiunea transnistreană, în cazul în care situația cu privire la instituirea controlului comun la frontiera moldo-ucraineană va genera anumite evoluții, Maria Zaharova a declarat că Rusia a acordat sprijin regulat regiunii și acesta a fost acordat chiar și atunci când statul rus era cel care avea nevoie de susținere, însă de regiunea transnistreană nu a uitat niciodată.

„Această situație se află sub control și pornim de la faptul că un stat suveran cu siguranță are dreptul să aplice propria politică, dar aceasta nu trebuie să fie îndreptată împotriva propriului popor și nu trebuie să lovească, din punct de vedere umanitar, în oamenii care și așa pe parcursul anilor au trecut prin vremuri grele”, a mai spus Maria Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a mai spus că în ceea ce ține de reglementarea transnistreană, aceasta este o cea mai complicată chestiune din experiența sa profesională. În opinia sa, nu ar fi corect ca să fie uitat acel sprijin pe care Federația Rusă îl acordă, pentru că statul rus a acționat având ca prioritate protejarea cetățenilor săi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram