A cincea victimă: Femeia, rănită în deflagrația din sectorul Râșcani, s-a stins la spital

Numărul victimelor deflagrației din sectorul Râșcani al capitalei, care s-a produs pe 6 octombrie, a ajuns la cinci. Femeia, care se afla în stare gravă la spital, s-a stins marți seara, 16 octombrie.

Ofițerul de presă al Institutului de Medicină Urgentă, Cristina Gorea, a declarat pentru IPN că pacienta în vârstă de 32 de ani a decedat în jurul orei 18.30, în urma unui stop cardiac, în pofida eforturilor medicilor de a-i salva viața.

Femeia era internată la Institutul de Medicină Urgentă, în secția Reanimare, fiind diagnosticată cu politraumatism și combustie termică în regiunea membrelor superioare și inferioare. Starea ei  de sănătate era gravă.

Pe toată durata internării medicii au monitorizat pacienta, acordându-i asistenta medicală calificată, inclusiv prin cooperarea cu medicii specialiști de la Centrul de Combustie din Chișinău.

Reamintim că în seara zilei de 6 octombrie într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din mun. Chișinău a avut loc o deflagrație.

Se presupune că aceasta ar fi fost provocată de scurgerea de gaze a unei butelii de gaz.

În urma exploziei și-au pierdut viața patru persoane. Explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16,17 din scara nr. nr.6 a blocului. Peste 100 de reprezentanți ai IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri, dar și membri ai autorităților publice locale au lucrat la lichidarea consecințelor acestei tragedii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.