/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Judecători, salvați. CSM a respins cererea Procurorului de a-i cerceta penal pe doi judecători din Cahul

16 octombrie 2018, ora 18:52

Cererea ca cei doi magistrați să poată fi cercetați penal pentru o pronunțarea unei hotărâri contrar legii a fost examinată de membrii CSM cu ușile închise. Ulterior, solicitarea a fost respinsă. La ședință au fost prezenți și cei doi judecători. La ieșire din sediul CSM, magistrații au refuzat să ofere detalii despre acuzațiile care li se aduc.

Această solicitare cum o comentați? CSM a dat o apreciere. Eu cred că justă. Dacă o să doriți o să aflați de la dumnealor. Este secretul urmăririi penale, domnul Harunjen dacă va dori va da informații suplimentare”, Mihai Bușuleac, vicepreședintele, judecătoria Cahul

– Detalii despre ordonanța respectivă?
– Nu vă putem nicidecum, nicidecum nu vă putem spune. Este secretul urmăririi penale.
– Dar care au fost argumentele?
– Nu vă pot spune la întrebare și nu vă pot spune mai mult
”, Dumitru Bosîi, judecător, judecătoria Cahul

Deși refuzul CSM-ului poate fi atacat la Curtea Supremă, responsabilul de comunicare a Procuraturii Generale a anunțat că Eduard Harunjen nu va contesta hotărârea, fără a oferi alte explicații. Nu este pentru prima dată când judecătorul Mihai Bușuleac este salvat de CSM. În anul 2016, pe numele lui a fost depusă o sesizăre la Inspecția Judiciară. Atunci, procedura disciplinară în privința magistratului a fost încetată, pe motiv că nu a fost constatată abaterea.

Ulterior, șeful adjunct al Procuraturii Generale, IURIE Garaba, a cerut tragerea la răspundere disciplinară a lui Bușuleac. Însă și această solicitare a fost respinsă. Contactat telefonic, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, nu a răspuns pentru a ne oferi un comentariu în legătură cu demersul procurorului General.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram