Autorul piesei „Who you are”, originar din Moldova, a fost invitat să cânte la concertul anual de Crăciun din Vatican

m

Interpretul Mihail va cânta la concertul anual de Crăciun de la Vatican, care va avea loc anul acesta pe 15 decembrie. Concertul anual de Crăciun de la Vatican a ajuns la cea de-a 26-a ediție, iar evenimentul a găzduit de-a lungul anilor artiști precum Patti Smith, Bryan Adams, Al Bano, Tom Jones și Lauryn Hill.

Mihail a cucerit piața muzicală din Italia, unde a avut mai multe concerte în această vară. Mihail a fost invitat să cânte piesa „Who You Are” atât în finala emisiunii „The Voice”, cât și în cadrul emisiunii „Che Tempo Che Fa” a postului de televiziune Rai 1, cel mai bine cotat talk-show din Italia din punct de vedere al audiențelor, urmărit de 4 milioane de telespectatori în timpul interpretării live.

Tot în această țară, artistul a ocupat locul I în Italian Airplay Charts și Italian Indie Charts, dar și în topul iTunes Italy. Cu „Who You Are”, Mihail a câștigat discul de aur în Italia și trofeul Top Of The Top la festivalul Sopot din Polonia.

În 2018, Mihail a propus o nouă direcție muzicală și un concept de show în care aduna muzica electronică, alternative și pop pentru lansarea End Of Summer Session.

Pe numele întreg Mihail Sandu, artistul a crescut în Republica Moldova și a studiat timp de șapte ani pianul, a învățat să cânte și la chitară, însă în liceu a ales pictura. Mutarea în România, la Cluj, a venit datorită studiilor și, după doi ani, a plecat cu o bursă în Polonia, la Cracovia, unde a continuat să studieze design grafic și fotografie.

Primul său single s-a numit „Dans nocturn”, dar devenit cunoscut cu „Mă ucide ea”, un mix de funk, blues și pop, piesa fiind desemnată a două cea mai difuzată din 2016, acumulând până în prezent aproape 70 de milioane de vizualizări pe YouTube. Influențele indie-alternative din creațiile sale au apărut odată cu „Simt că ne-am îndepărtat”, piesa reprezentând primul pas spre „reinventarea” artistului, direcție ce avea să se continue prin single-ul „Who You Are”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente