/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Câte tone de fructe a exportat Moldova și în ce țări

missing
16 octombrie 2018, ora 16:29

O creștere semnificativă s-a înregistrat la exportul de prune în stare proaspătă, – 31 mii de tone, cu o mie de tone mai mult față de anul 2017. În stocuri se află încă aproximativ aceiași cantitate, care urmează a fi comercializată.

Pentru prima dată, pe piețele din afara țării au fost comercializate 2129 tone de vișine, 5736 tone de piersici, 1906 tone de caise – toate în stare proaspătă.

Pe lângă piața Rusiei, unde exportul a crescut de trei ori, mere moldovenești au fost livrate în România – 406 tone, față de doar 59 tone în anul trecut, Cazahstan -180 tone, față de 20 tone în 2017, pentru prima dată au fost livrate mere în Irak -60 de tone și 20 tone în Bangladeș.

Totodată au mai fost încheiate tratate cu Canada privind comercializarea prunelor în stare proaspătă. Pomicultorii având posibilitatea să exporte fructe în Canada de la 1 octombrie 2018. La fel, au fost finalizate negocierile cu India, o țară cu potențial enorm de consum a merelor. Primele zeci de tone de produse vor fi livrate în această îndepărtată țară în cel mai apropiat timp.

Datele au fost prezentate în cadrul unei întruniri la ANSA unde a fost abordată tema diversificării producerii de fructe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram