/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Profesorii de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, care luau până la 1500 de lei pentru o notă, pe banca acuzaților

missing
16 octombrie 2018, ora 16:43

Potrivit procurorilor, profesorii ar fi cerut și primit, în mod sistematic, remunerări ilicite de la studenți, pentru lichidarea restanțelor la mai multe discipline. Cadrele didactice le-ar fi creat intenționat impedimente studenților, care refuzau să plătească pentru note, în special celor din ultimul an de studii, lăsându-i restanţieri. Pentru o notă de promovare, aceştia i-ar fi condiţionat să achite sume cuprinse între 300 și 1500 de lei.

Astfel, sub controlul procurorilor și ofițerilor anticorupție au fost transmise mai multe sume de bani celor cinci profesori. Doi dintre cei cinci învinuiți au fost prinși în flagrant delict în timp ce primeau bani pentru lichidarea restanţelor la două obiecte. Banii au fost găsiți ulterior în birourile de serviciu ale acestora, în timpul perchezițiilor.

Profesorii și-au recunoscut vina și acum riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram