‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGranny Smith - cel mai profitabil soi de mere din Europa de Est din...

Granny Smith – cel mai profitabil soi de mere din Europa de Est din această toamnă

‹ adv ›
‹ adv ›

Horticultorii sunt întotdeauna interesați care soiuri de mere vor fi cele mai solicitate pe piață. Ultimul deceniu a adus fermierilor formula de aur pentru succesul în afacerea cu mere, care a fost numită 3G – Granny, Golden, Gala. Astfel, aceste soiuri au oferit cel mai mare profit. Însă, timp de mai mulți ani la rând, soiul Golden Delicious îşi pierde popularitatea.

În acest an, potrivit analiştilor EastFruit, soiul Gala a atins punctul de saturație în multe țări, cererea fiind egală cu oferta. Iar în Ucraina oferta deja a depășit cererea.

Soiul de mere Granny Smith continuă să aducă venituri bune producătorilor, fiind, în prezent, cel mai scump soi de mere vândut din Ucraina (cu 40% mai scump decât Gala) și în Moldova (cu 80% mai scump decât Reinette Simirenko și cu 50% mai scump decât Gala). În consecință, fermierii care au mere Granny Smith nu se confruntă cu dificultăți la comercializarea acestora, în timp ce alte soiuri sunt foarte greu de vândut, chiar și la cel mai mic preț.

În Ucraina, producătorii au vândut mere de soiul Granny Smith cu un preţ mediu de 0,25 dolari/kg, iar în Moldova cu 0,27 dolari/kg. În același timp, în Rusia, cele mai scumpe soiuri vândute au fost Jonagold și Fuji.

Horticultorii care cresc soiul de mere Granny Smith sunt mulțumiți nu doar de prețul și cererea înaltă, dar și de productivitatea și caracteristicile acestuia. În plus, merele acestui soi sunt rezistente la transportare şi depozitare, ceea ce le face pretabile pentru export. La moment, Granny Smith este considerat, de mulți producători din Europa de Est, ca fiind cel mai rentabil soi.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii