11:26:14 20.04.2024
Stiri

Un deputat liberal-democrat explică de ce NU va vota pentru introducerea sintagmei „integrare europeană” în Legea Supremă: „Initiativa PD privind includerea în Constituție a opțiunii europene este una cinică”

Politică 16.10.2018 10:24 Vizualizări1800 Autor: Ziarul National
Un deputat liberal-democrat explică de ce NU va vota pentru introducerea sintagmei „integrare europeană” în Legea Supremă: „Initiativa PD privind includerea în Constituție a opțiunii europene este una cinică”


Autoritățile de la Chișinău ar trebui să asigure mai întâi în R. Moldova respectarea valorilor europene, precum democrația, statul de drept, drepturile și libertățile fundamentale ale omului și apoi să vorbească despre „Europa acasă” sau despre „vectorul european”.

De această părere este deputatul liberal-democrat Iurie Țap, care face referire la Rezolutia Comisiei Afaceri Externe a Parlamentului European din 10 octombrie, potrivit căruia „Moldova este capturată de interese oligarhice, cu o concentrare a puterii economice și politice în mâinile unui mic grup de oameni care își exercită influența asupra Parlamentului, Guvernului, partidelor politice, administrației de stat, poliției, sistemului judiciar și mass-media...”.

„Puterea judecătorească este extrem de coruptă, o atitudine servilă față de grupurile de afaceri, politice. Instituțiile-cheie sunt subordonate liderului PD... Curtea Constituțională este extrem de politizată. Guvernul nu a făcut nicio tentativă pentru a mări independența Curții Constituționale. Independența Procuraturii Anticorupție este îndoielnică, aceasta este subordonată Procuraturii Generale, care rămâne sub controlul lui Plahotniuc. Altfel spus, este vorba despre uzurparea puterii de stat! Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului. În acest context, initțativa Partidului Democrat privind includerea în Constitutie a opțiunii europene este una cinică”, explică liberal-democratul de ce nu va vota pentru introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituția R. Moldova.

Menționăm că această inițiativă a democraților a fost discutată vinerea trecută în Parlament, iar spicherul Andrian Candu a amânat votul pentru ședința din această săptămână, exprimându-și speranța că aceasta va fi susținută de liberali și liberal-democrați. Ultimii condiționează votul prin introducerea limbii române în Constituție, ca fiind limba oficială a R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md