/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Unul dintre „frizerii” de la Călărași va face 22 de ani de pușcărie în Moldova, pentru omorul din Italia

missing
15 octombrie 2018, ora 14:11

Încheierea a fost dispusă de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care a admis demersul Ministerului Justiţiei privind recunoaşterea şi punerea în executare pe teritoriul Republicii Moldova a sentinţei Curţii de Apel cu Juraţi din Veneţia (Italia) din anul 2015, informează Procuratura Generală într-un comunicat.

Potrivit procurorilor, magistrații din Italia l-au condamnat pe Sergiu Buruiană în anul 2015 pentru omor intenţionat şi deţinere ilegală de arme. Acesta se afla în căutare internaţională din anul 2012, după ce a participat la omorul unui tunisian într-o piaţă din oraşul Padova, iar ulterior a fugit din Italia şi s-a refugiat în Republica Moldova.

De asemenea, instanţa a dispus şi executarea sentinţei în partea admiterii acţiunii civile privind încasarea de la acesta în folosul părţii vătămate a prejudiciului cauzat prin infracţiune în sumă de 100 mii de euro, precum şi cheltuieli de judecată de 3300 euro. Încheierea este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Amintim că, în luna august a acestui an, doi bărbați s-au luat de doi tineri, într-o benzinărie din Călărași, din motiv că aceștia aveau părul lung. Ulterior, agresorii i-au înjurat și i-au tuns forțat.

În prezent, cauza penală de învinuire a inculpatului de comiterea huliganismului agravant se află pe rol la Judecătoria Străşeni, care urmează să se pronunţe asupra vinovăţiei acestuia şi pentru acest capăt de acuzare. Dacă vina lui va fi demonstrată, pedeapsa acestuia riscă să crească cu încă 7 ani. Împreună cu inculpatul, pe banca acuzaţilor vor compărea şi complicii săi, care riscă de la 3 până la 7 ani anchisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram