15:00:41 29.03.2024
Stiri

Fetiță dispărută de la Ciocana fusese RĂPITĂ: Infractorii cereau de la mama ei MII de euro pentru a o vedea în viață

Social 15.10.2018 11:11 Vizualizări6585 Autor: Ziarul National
Fetiță dispărută de la Ciocana fusese RĂPITĂ: Infractorii cereau de la mama ei MII de euro pentru a o vedea în viață


Fetița de nouă ani din Chișinău care dispăruse în după-amiaza zilei de 10 octombrie curent și găsită a doua zi a fost răpită de către doi minori, unul dintre care este chiar fratele său.

Aceștia au cerut de la mama fetei, prin SMS, să le transmită 3 500 de euro, dacă vrea să-și vadă copila vie.

Corneliu Groza, șeful Direcţiei Poliţie a municipiului Chişinău, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că fetița, dispărută din curtea unui bloc din sectorul Ciocana, a fost găsită într-o locuință din preajma Spitalului nr. 1 din Chișinău, închiriată chiar de către fratele ei, și nu și-a dat seama că a fost parte a unei „tranzacții” reprobabile.

Potrivit lui Corneliu Groza, Poliția capitalei a fost anunțată despre dispariția minorei de către unul dintre frații acesteia, pe 10 octombrie la ora 20.45, spunând că fata a ieșit în curte în jurul orei 14.00 și nu s-a mai întors.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că este vorba despre o infracțiune, fiindcă răpitorii cereau bani de la mama fetei. Pe telefonul mamei au fost trimise două mesaje, unul la ora 16.02, al doilea - după ora 21.00. În primul era scris că, dacă femeia vrea să-și vadă fiica, să aducă într-un loc indicat de infractori - într-un bloc de pe bd. Mircea cel Bătrân 5/3, suma de 3 500 de euro „într-o oră”. Femeia nu a reacționat la primul apel, fiindcă se afla la serviciu. În al doilea mesaj, mama primea răgaz să aducă banii până a doua zi, la ora 12.00.

Polițiștii se aflau în apartamentul femeii, când a fost recepționat cel de-al doilea mesaj și, împreună cu procurorii, au pregătit operațiunea de a doua zi, când banii au fost plasați în locul indicat de răpitori, sub monitorizarea oamenilor legii.

Abia la ora 14.00 și-a făcut apariția unul dintre făptași, a mers, a luat banii, moment în care a fost prins. Acesta le-a spus oamenilor legii unde și cu cine se află fata, care fusese convinsă să plece din curte de către fratele ei, mințind-o că mama știe despre acest lucru.

Ion Munteanu, procuror, adjunct-interimar al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău, şef-interimar al Oficiului Ciocana, a declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă că fratele fetei, implicat în răpire, mai fusese anterior certat cu legea și plecase de acasă, nu locuia cu mama și ceilalți frați. Mama crește singură și cu greu patru copii.

Cei doi minori în vârstă de câte 16 ani sunt reținuți și riscă de la 10 la 13 ani de închisoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md