Volvo Cars şi NVIDIA s-au apucat să facă un super computer pentru noile maşini pe SPA 2

Producătorul de maşini premium Volvo Cars şi compania lider în crearea sistemelor de calcul cu inteligenţă artificială (AI) NVIDIA, au decis să formeze un front comun pentru dezvoltarea unui calculator sofisticat cu AI, care va fi un “creier” pentru noua generație de autoturisme Volvo.

Acest calculator se va baza pe tehnologia NVIDIA DRIVE AGX Xavier și va permite Volvo Cars să implementeze o platformă avansată de calcul pentru noile sale mașini pe viitoarea platformă Scalable Product Architecture 2 (SPA 2)! Prima mașină de acest fel va apărea la începutul următorului deceniu.

Acordul va aprofunda colaborarea și parteneriatul existent între Volvo Cars și NVIDIA. Anul trecut, companiile au început dezvoltarea în comun a sistemelor avansate și a software-ului pentru automobile cu autopilot.

Noua platformă de calcul va utiliza avantajele NVIDIA în AI, precum și puterea sa de calcul neegalată, permițând Volvo Cars să facă pași importanți în implementarea sistemelor avansate de asistență a conducătorilor auto, a tehnologiei de gestionare a energiei și a opțiunilor de personalizare în mașină.

Vezi şi: (video) Nvidia a făcut un super computer pentru mașinile cu autopilot de nivel 5. Iată ce dimensiuni are

Adăugând capabilități avansate de percepție la 360 ​​de grade și un sistem de monitorizare a şoferului, computerul nucleu va ajuta Volvo Cars să introducă în siguranță automobile complet autonome.

“O lansare reușită a condusului în regim complet autonom va necesita o cantitate enormă de putere de calcul și progrese constante în domeniul inteligenței artificiale. Acordul nostru cu NVIDIA este o piesă importantă a acestui puzzle și ne ajută să introducem în siguranță automobile Volvo complet autonome clienților noștri”, a declarat Hakan Samuelsson, președinte și director executiv al Volvo Cars.

“În calitate de lider mondial în tehnologii de siguranță și inovare, Volvo înțelege că există o legătură directă între siguranță, confort și capacitatea de calcul din interiorul vehiculului”, a declarat Jensen Huang, fondator și CEO al NVIDIA.

Vezi şi: (video) De ce să zbori când poţi fi condus? Volvo Cars prezintă conceptul autonom 360c

Șeful subdiviziunii cercetare și dezvoltare a Volvo Cars, Henrik Green, s-a alăturat conferinței NVIDIA GTC 2018 din München pentru a face acest anunț împreună cu CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang

Următoarea arhitectură SPA 2 reprezintă noua generație a şasiului modular SPA care a fost de nenumărate ori premiat şi care formează în prezent baza tuturor automobilelor Volvo din seria 90 şi 60, lansate în ultimii ani. Acestea au contribuit la relansarea operațională și financiară a Volvo Cars începând cu anul 2010.

SPA 2 beneficiază de avantajele existente ale arhitecturii modulare SPA și adaugă tehnologii de generație următoare în domenii precum electrificarea, conectivitatea și unitatea autonomă. Computerul nucleu puternic joacă un rol cheie în acest proces și oferă o cale mult mai ușoară spre actualizările obișnuite ale software-ului prin mod “over-the-air” (OTA).

Volvo Cars se angajează să dezvolte relații strategice cu terțe părți pentru a spori introducerea noilor tehnologii, cuprinzând perturbările care se desfășoară în prezent în industria automobilelor.

Prima maşină Volvo cu arhitectură SPA 2 va fi noul Volvo XC90, pe care îl vom vedea în 2021.

Vezi şi: Primele detalii despre noul XC90! Va fi primul Volvo care va avea tehnologia Highway Assist

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/