Ştiri

Sursa imaginii: mecc.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

22 Oct. 2019 / 19:30

Săptămâna limbii italiene la Chişinău

Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din Chişinău a fost gazda evenimentului de deschidere a celei de-a XIX-a ediţie a Săptămânii limbii italiene în lume. Ediţia din acest an se desfăşoară sub genericul „Limba italiană pe scenă” şi este organizată de către Ambasada Italiei în Republica Moldova în colaborare cu instituţiile şcolare şi universitare în care se studiază limba italiană.

Secretara de stat a Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Victoria Nagy Vajda a felicitat Ambasada Italiei în Republica Moldova, pentru organizarea evenimentului cultural, iar conducerea şi elevii liceului pentru talent şi buna stăpânire a limbii italiene demonstrate în cadrul concertului. În context, oficialul a vorbit elevilor despre importanţa şi avantajele cunoaşterii limbii italiene, locul distinct al culturii italiene pe harta lumii şi rolul Italiei în salvgardarea şi promovarea patrimoniului cultural.

Elevii Liceului Teoretic „Dante Alighieri” au prezentat un concert cu un bogat program cultural de poezie, teatru, dans şi muzică uşoară italiană.

În cadrul Săptămânii limbii italiene în lume vor mai fi organizate o serie de activităţi de către studenţii Universităţii de Stat din Moldova, Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice şi elevii Liceului Teoretic „Mihai Berezovschi”. De asemenea, joi, 24 octombrie, flautistul italian Giovanni Mugnuolo va susţine un concert la Sala cu Orgă, iar vineri, 25 octombrie, la Biblioteca Naţională va avea loc prezentarea cărţii „Turul Italiei în 14 Etape – curs de limbă italiană pentru vorbitorii de română”.

Cea de-a XIX-a ediţie a Săptămânii limbii italiene în lume se desfăşoară în perioada 21-27 octombrie şi va fi marcată prin peste o mie de evenimente în circa o sută ţări din lume.

Comentarii