18:23:50 28.03.2024
Stiri

Primarul de Iași a SEMNAT pentru UNIREA R. Moldova cu România

Știri 15.10.2018 07:30 Vizualizări1589 Autor: Ziarul National
Primarul de Iași a SEMNAT pentru UNIREA R. Moldova cu România


Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a semnat pentru Unire duminică, la unul dintre corturile unde se colectează semnături în vederea revizuirii Constituției prin adăugarea unui preambul care să conțină ideea de reîntregire națională.

Zeci de voluntari unioniști s-au mobilizat zilele acestea în cadrul campaniei „1 milion pentru Unire” și colectează semnături la Iași pentru Unirea României cu Republica Moldova.

Mulți dintre aceștia sunt din Botoșani, coordonați de o liceană care a participat la Marșul Centenar, în care s-a mers pe jos 1300 de km de la Alba Iulia la Chișinău, vreme de două luni, pentru a sublinia că Anul Centenar este despre Basarabia și că sărbătoarea împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire nu poate fi completă fără a aduce înapoi în granițele României populația și teritoriul dintre Prut și Nistru.

InfoPrut.ro menționează că la Iași au avut loc în zilele de 25-26 august Conferințele Congresului Reîntregirii Neamului, eveniment organizat de Primăria municipiului Iași și Acțiunea 2012, în cadrul căruia au fost abordate subiecte precum eficientizarea unui spațiu informațional comun între România și R. Moldova, impactul activităților membrilor Ligii Aleșilor Locali Unioniști și ai Alianței pentru Centenar, protejarea drepturilor populației românești de peste granițe, precum și demararea unor proiecte urgente de infrastructură cum ar fi autostrada Chișinău – Iași – Târgu Mureș.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md