/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Fost procuror de Chișinău, despre violul de la Ungheni: N-am avut nici un caz când victima să telefoneze peste 15 minute după ce a fost agresată

missing
14 octombrie 2018, ora 15:59

Potrivit lui, ca regulă, victima se consultă cu persoane apropiate și se prezintă la procuratură sau poliție peste câteva ore sau zile și cu greu se hotărăște să depună cerere oficială pentru a face denunț despre crimă. „La telefon n-am fost anunțat despre viol de către victimă nici o dată”, a adăugat procurorul.

Juristul mai spune că îndată după primirea și înregistrarea denunțului despre viol, ca regulă poliția se deplasează la fața locului pentru a examina locul crimei și a ridica posibilele probe materiale apoi eliberează victimei îndreptere le expertul medico-legal pentru examinarea corporală și ridicarea posibililor probe biologice. Expertiza biologică se numește de către ofițerul de urmărirea penală prin ordonanță, după colectarea probelor, ca regulă peste două-trei zile sau mai mult după pornirea urmăririi penale.

„Rezultatul expertizei biologice poate fi gata aproximativ peste două săptămîni de la data numirii, dar poate să dureze și 1-2 luni de zile,depinde dacă laboratorul dispune de toate reactivele”, a mai notat Ivan Diacov. Și, astfel, numai în dependență de toate probele acumulate, circumstanțele cazului și luând în vedere caracteristica persoanei suspecte și a părții vătămate ofițerul de urmărire penală decide de a reține sau nu persoana bănuită cu informarea procurorului.

DENUNȚ DESPRE VIOL – PENTRU INFORMAȚIE:În cei 35 de ani de activitate în procuratură,preponderent ocupîndu-mă de…

Gepostet von Ivan Diacov am Sonntag, 14. Oktober 2018

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram