Două ţări europene vor construi un gard la graniţă. Care este motivul

Autorităţile din Franţa au decis construirea unui gard de-a lungul graniţei cu Belgia pentru a împiedica răspândirea pestei porcine, virus care poate pune în pericol cea mai mare industrie porcină din Europa, relatează Reuters citată de Mediafax.

Conform proiectului, gardul va acoperi o parte a graniţei comune, iar în zonele în care nu va putea fi instalat vor fi impuse alte metode de împiedicare a trecerii, a transmis Patrick Massenet, directorul federaţiei de vânătoare dn Meurthe-et-Moselle.

Autorităţile se aşteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână.

Minnisterul Agriculturii din Franţa a transmis că detaliile finale ale proiectului nu au fost încă stabilite, deoarece se aşteaptă rezultatele studiului de fezabilite şi se doreşte colaborarea cu autorităţile belgiene şi cu Uniunea Europeană.

Autorităţile franceze au intrat în alertă după ce virusul a fost detectat la mai mulţi porci mistreţi din Belgia luna trecută, la doar câţiva kilometri de graniţa comună.

Oficialii belgieni au decis tăierea a mii de porci din zona contaminată, pentru a împiedica virusul să ajungă la fermele locale.

În încercarea de a opri răspândirea virusului, autorităţile din Franţa au interzis vânătoarea în zona de graniţă, iar oficialii din regiunea Meurthe-et-Moselle au început sâmbătă amplasarea gardurilor.

Foto: Poză simbol

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.