(foto) Ziua Internațională fără Sutien văzut prin obiectivul fotografului moldovean Petru Cliofos

125

Ieri, 13 octombrie, în întreaga lume, a fost sărbătorită Ziua Internațională fără Sutien. Această zi este marcată anual și reprezintă conștientizarea problemei cancerului la sân. Mai jos vedeți cum s-a văzut această zi prin obiectivul fotografului moldovean Petru Cliofos.

125 8956 9856 59642

În fiecare an apar sute de mii de cazuri de cancer, iar aproximativ 250.000 de mii dintre acestea sunt forme invazive de cancer la sân. Ziua Internațională fără Sutien încurajează însă femeile de pretudindeni să renunțe la sutien pentru a atrage atenția asupra nevoii de prevenție a cancerului la sân

Ziua fără Sutien, care este marcată în toată lumea la data de 13 octombrie, mai este dedicată și femeilor cu sâni mici care încearcă să îi ascundă folosind bureții unor sutieni mult prea mari. Scopul sărbătorii este cel de a promova frumusețea naturalăși de a încuraja femeile să fie mândre de corpul lor.

Studiile au demonstrat că femeile care nu poartă cu regularitate sutien tind să aibă sâni mai fermi decât cele care aleg să îl poarte zilnic. Explicația acestui fapt este că sutienele preiau rolul ligamentelor naturale ceea ce le reduce eficiența. Acest lucru duce la fenomenul de “sâni lăsați”. De asemenea, studiile mai arată că lipsa unui sutien îmbunătațește respirația și mărețte capacitatea plămânilor.

Tot studiile arată că sutienele ar fi, în parte, resposabile de creșterea cazurilor de cancer la sân. Mai ales cele necorespunzătoare, care strâng sânii sau îi aplatizează, împiedicând  circulația limfei. De aceea, se recomandă ca, la sfârșitul zilei, după ce ți-ai dat piesa de lenjerie intimă jos, să-ți masezi ușor sânii. Există cercetări care dau drept sigur faptul că a purta sutien peste 12 ore pe zi crește riscul de cancer la sân.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente