Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Noul ambasador al SUA este…

Noul ambasador al SUA este așteptat în Republica Moldova la sfârșitul lunii octombrie

Dereck J. Hogan a depus jurământul la Departamentul de Stat din Washington în calitate de Ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova. James D. Pettit, şi-a încheiat mandatul şi a plecat din Republica Moldova, iar noul ambasador SUA este aşteptat la sfârșitul lunii octombrie 2018. Până atunci, Șeful adjunct al misiunii, Martin McDowell, va îndeplini funcția de Însărcinat cu afaceri.

Derek J. Hogan activează în calitate de diplomat încă din 1997. Din 2017 până în prezent a deținut funcția de secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA.  Hogan este unul dintre experții Departamentului de Stat pe regiunea Europei de Est. A deținut funcții de conducere înalte, atât în cadrul misiunilor SUA, cât și la nivel național în cadrul Departamentul de Stat. În perioada 2013-2016 Derek J. Hogan  a activat în calitate de Chargé d’affaires (n.r.: însărcinat cu afaceri) și șef adjunct de misiune în Azerbaidjan.

Din 2008 până în 2009 a fost reprezentant al Departamentului de Stat pentru echipele de reconstrucție civilă militară din sudul (provincia Uruzgan) și estul (provincia Kunar ) Afganistanului.

Noul ambasador al SUA în R. Moldova vorbește limbile rusă și spaniolă.