/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Programul PARE 1+1 va fi extins

missing
13 octombrie 2018, ora 16:10

La componenta II a Programului PARE 1+1 „Instruire și suport” se prevede optimizarea setului de documente necesare pentru aplicare. Numărul de acte depuse se reduce de la opt la șase. Totodată, selectarea beneficiarilor pentru participare la componenta instruire se va face ținând cont de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate pentru participare la Program. Din criteriile de eligibilitate se propune excluderea obligației întreprinderilor de a înregistra profit pe parcursul ultimilor trei ani, transmite IPN.

În vederea gestionării eficiente a resurselor financiare alocate în cadrul Programului, se propune completarea regulamentului cu un alineat nou: „Costuri/bunuri neeligibile”, care va include 15 categorii de costuri/bunuri care nu vor fi finanțate din banii alocați pentru Program.

Cadrul Bugetar pe Termen Mediu pe perioada 2019-2021 și Strategia sectorială de cheltuieli în domeniul dezvoltării sectorului privat, pentru finanțarea Programului PARE 1+1 pentru anii 2019-2021,  prevăd alocarea a 40 mln lei anual, care vor permite cofinanțarea a circa 480 de afaceri ale lucrătorilor migranți și/sau rude de gradul I ale acestora.

Totodată, de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) au fost atrase resurse financiare externe în cadrul Proiectului „Support to SMEs in rural areas” finanțat de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, pentru implementarea Programului PARE 1+1, fiind alocate 2,5 mln euro, pentru o perioadă de trei ani (2019-2021).

Astfel, urmare a modificărilor ce vor fi operate de Guvern va fi posibilă cofinanțarea suplementară a circa 500 de afaceri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram