Principală  —  Blog  —  Diaspora   —   Scrisoare profesorilor mei

Scrisoare profesorilor mei

Una dintre cele mai nobile şi frumoase profesii este cea de dascăl. Ei, dascălii, sunt făuritorii potecilor vieţii. Ei ne ghidează în lumea cunoştinţelor, descoperă şi cresc talentele din noi. Prin prisma şi graţie eforturilor lor, se nasc şi alte profesii, fie medici sau ingineri, fie chimişti sau bucătari etc.

Fiecare profesor întâlnit în calea mea şi-a lăsat amprenta asupra bagajului meu de cunoștinţe. Azi, plecată în lumea largă, am ajuns să aplic experienţele căpătate. Pentru aceasta, vin cu un buchet virtual de recunoştinţă către toţi profesorii pe care i-am cunoscut. Le mulţumesc până la infinit pentru truda pe care au depus-o în dezvoltarea personalităţii mele şi pentru fiecare sfat pe care mi l-au acordat. Felicit cu mare drag toţi profesorii de la Gimnaziul „Zorile”. Le urez sănătate, inspiraţie şi elevi studioşi.

Cu un mesaj aparte vin către prima mea învăţătoare, Maria Dumbrava, din comuna Zorile, raionul Orhei. Îmi amintesc foarte bine cum, cel puţin o dată din două, îi ziceam „mama”. Nu există modalităţi exacte pentru a exprima pe deplin recunostinţa pentru toate cunoştintele transmise mie. Dumneaei m-a învăţat să mânuiesc condeiul, să citesc literele şi să calculez. Împreună, am învăţat cele mai frumoase poezii despre mamă, patrie şi limbă. Ea a ştiut cel mai bine să afle şi să ne transmită cele mai frumoase colinde de Crăciun.

Cu un mesaj de recunoştință mă adresez şi colectivului de profesori de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Orhei. Un loc aparte în sufletul meu l-a ocupat diriginta Veronica Ştirbu, o doamnă cu suflet cald şi mărinimos. Mereu a ştiut să ne ţină grămăjoară şi să facă din grupul nostru o familie mare.

Sper să ne revedem cât de curând cu fiecare dintre voi. Sper să vă pot mulţumi privindu-vă în ochi.

Tuturor vă doresc multă sănătate, multă răbdare şi discipoli sârguincioşi!

Cu profund respect, Ecaterina Ţurcan Hacina