/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Modalitatea de plată a concediului de îngrijire a copilului ar putea fi modificată. Vezi care sunt propunerile

missing
13 octombrie 2018, ora 11:32

În cazul în care mama sau tatăl copilului, beneficiari de indemnizație, se angajează ori își reia activitatea de muncă înainte de expirarea concediului pentru îngrijirea copilului, plata indemnizației lunare nu se suspendă, beneficiarul primind în același timp și indemnizația, și salariul, transmite IPN.

Un aspect nou al proiectului constă în faptul că decizia de prelungire a perioadei de aflare în incapacitate temporară de muncă, începând cu a 120-a zi, și a cazului de prelungire a concediului medical peste 180 de zile va fi luată de către medicul de familie, fără necesitatea avizului Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

Indemnizațiile pentru incapacitatea temporară de muncă cauzată de tuberculoză, de SIDA sau maladie oncologică se propun a fi stabilite indiferent de durata stagiului de cotizare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram