/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Decizii fără efect. Biserica din curtea grădiniței 150 încă nu este demolată, în schimb lucrările s-au stopat

missing
12 octombrie 2018, ora 19:27

După mai multe neînțelegeri cu directoarea grădiniței 150, lucrările de construcție a bisericii au fost sistate încă la începutul lunii octombrie. Tot atunci, potrivit dispoziției Primăriei, clădirea trebuia demolată, însă aceasta stă neatinsă și astăzi. O parte dintre locatari spun că așteaptă cu nerăbdare distrugerea ei, deoarece nu este bine-venită în zonă.

– Așa trebuie să fie.
– Să fie demolată?
– Sigur că. Și la primărie au spus ca să o demoleze.

Va fi sau nu demolată, dar în grădiniță… Nu știu, totuși cred că bisericile se construiesc în locuri specifice. Acolo trebuie să fie loc sfințit, dar nu iată aici printre blocuri.

Eu sunt pentru ceea ca ei să găsească un alt loc și să o construiasă acolo, iar aici nimeni nu are nevoie de ea.

Sunt pentru ca aceasta să fie demolată.

Un grup format din responsabilii de la autoritățile locale și Direcția Educație vor decide soarta bisericii la ședința primăriei în cel mult două săptămâni.

Nu, nu este demolată, dar este stopată. Și acum actele permisive care au fost date au fost anulate și urmează să examineze administrația publică locală ulterior pentru că autorizația este dată pentru Direcția Educație”, Nicolae Balaur, pretor sectorului Râșcani

Am încercat să obținem un răspuns și de la directoarea grădiniței, dar fără succes. Scandalul legat de construcția din curtea grădiniței 150 s-a iscat după ce mai mulți părinți au scris despre acest caz pe o rețea socială.

Inițial, directoarea instituției spunea că, de fapt, acolo se ridică un centru moral-spiritual. Totuși, un grup de persoane, membri ai grupului online Părinți Solidari, au mers într-o duminică pentru a se convinge că acolo au loc lecții pentru copii, însă au surprins momentul când enoriașii părăseau biserica, după o slujbă.

În capitală sunt cel puțin 10 biserici ridicate pe teritoriile grădinițelor și ale școlilor.

Reporter: Diana Popa
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram